IFmedia

H δήλωση Βαρουφάκη που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο Twitter

86

«Προτιμώ να χρεοκοπήσουμε απέναντι στο ΔΝΤ, παρά στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή «Στον Ενικό» επανέλαβε κάτι που λένε τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης εδώ και μήνες. «Προτιμώ να χρεοκοπήσουμε απέναντι στο ΔΝΤ, παρά στους μισθωτούς και τους συναξιούχους» ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις στο Twitter.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου διάβασε ένα από τα πολλά tweet:

«Δεν θα ρωτήσεις τον υπουργό, αν…δεν πληρώσει το ΔΝΤ, θα πληρώσει ξανά τους συνταξιούχους» ήταν ένα από τα ερωτήματα.

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε, πως, θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι, τονίζοντας, πως, δεν θα χρεοκοπήσουμε.

Παραδέχτηκε, επίσης, πως δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή, όσο είναι υπουργός Οικονομικών, να παραιτηθεί, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ, ανέφερε τα εξής:

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας αποκρουστικότατος φόρος τον οποία καμία ευνομούμενη κοινωνία δεν πρέπει να έχει. Θα τον αλλάξουμε και για την ακρίβεια θα τον αντικαταστήσουμε με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να κλείσουμε την διαπραγμάτευση. Μόλις κλείσει η διαπραγμάτευση θα κάτσουμε να δούμε πως μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτές τις αδικίες ακόμα και φέτος αν προλάβουμε. Όσο για την έκτακτη εισφορά, δεν έχουμε πάρει αποφάσεις ακόμα. Οτιδήποτε αλλαγές γίνουν πάντως θα είναι προς την κατεύθυνση μιας μεταφοράς βαρών από αυτούς που δεν έχουν προς αυτούς που έχουν».

Για τις σχέσεις του με τον Σόιμπλε διαβεβαίωσε πως είναι εγκάρδιες και οι συζητήσεις τους βασίζονται στον αλληλοσεβασμό».

Την ίδια στιγμή, απαντώντας στο ερώτημα αν ο Σόιμπλε του έχει προτείνει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Βαρουφάκης, επισήμανε ότι έχουν συμφωνήσει «ότι λένε να μένει μεταξύ τους».


Ροή Ειδήσεων