IFmedia

ΣΟΚ: Διέρρευσε έγγραφο που "δείχνει" συμφωνία και έκτακτο Eurogroup

Thu 21 May 2015 17:19 82

Ραγδαίες εξελίξεις πρόκειται να υπάρξουν για τη χώρα μας το επόμενο διάστημα Αυτό προκύπτει και μετά τη διαρροή εσωτερικού εγγράφου της διάσκεψης των προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει η iefimerida.gr, στο έγγραφο (διαρροή από εσωτερικό mail στην Κομισιόν) αναφέρεται η πρόθεση να κληθούν σε ακρόαση την ερχόμενη Πέμπτη από τη διάσκεψη των προέδρων ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μπορεί η Κομισιόν να μην σχολιάζει τη διαρροή, ωστόσο αν κοιτάξει κανείς τις ημερομηνίες μέχρι τότε και πάντα εκτός απροόπτου θα έχει ολοκληρωθεί το Brussels Group και θα έχει υπάρξει μία αρχική συμφωνία.

Εξάλλου η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της αναφέρει πως το τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα μπορεί να επεκταθεί ως το φθινόπωρο.

Για να γίνει πράξη το σχέδιο που αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα, θα πρέπει η Ελλάδα να δεχθεί να κάνει -έστω και μερικώς- κάποιες μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το σχέδιο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του μήνα, έτσι ώστε να μπορεί το Eurogroup να λάβει μια απόφαση στις αρχές Ιουνίου. Στη συνέχεια, με ηρεμία, θα μπορούσαν να δοθούν 4 δισεκατομμύρια ευρώ προς την Αθήνα.

Tromaktiko


Ροή Ειδήσεων