IFmedia

Τραγωδία δίχως τέλος από τη πτώση του ελληνικού F-16 - 10 νεκροί και 13 τραυματίες

Δευ 26 Ιαν 2015 20:16 634

Σε τραγωδία χωρίς τέλος εξελίσσεται η πτώση του ελληνικού F-16 στην..αεροπορική βάση της πόλης Αλμπαθέτε στην Ισπανία.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Europa Press, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 10 και οι τραυματίες τους 13. Το Europa Press επικαλείται στο τηλεγράφημά του πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ισπανίας.

Τραγωδία! 10 νεκροί και 13 τραυματίες από τη συντριβή ελληνικού διθέσιου F-16 στην Ισπανία - Οι Ισπανοί αναφέρουν ότι οι δύο χειριστές είναι νεκροί
Ελληνικό διθέσιο F-16 συνετρίβη πριν από λίγο στη διάρκεια άσκησης, στο σχολείο αναβάθμισης πιλότων του ΝΑΤΟ ( TLP Tactical Leadership Programme) στην αεροπορική βάση του Los Llanos στην πόλη Αλμπαθέτε.




Σύμφωνα με πηγές του ισπανικού υπουργείου Άμυνας , η συντριβή  συνέβη όταν το αεροσκάφος ήταν έτοιμο να απογειωθεί. 

Το ατύχημα συνέβη στις 15:18 , όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε και σε ελάχιστο ύψος, "κράτησε" ο κινητήρας του και συγκρούστηκε στο χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών όπου άλλα αεροσκάφη ήταν έτοιμα να συμμετάσχουν στις ασκήσεις.

Σύμφωνα με το TVE ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις σφοδρές εκρήξεις στο σημείο της συντριβής. 




Το αεροσκάφος έχει συντριβεί στο χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών.



Πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρουν στο e-typos.com ότι "μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η τύχη των δύο πιλότων, ωστόσο σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα" 






Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Dia, το αεροσκάφος εμφάνισε μηχανικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της απογείωσης και εκφράζονται φόβοι για την κατάσταση των δύο χειριστών.

Το ισπανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTVE αναφέρει ότι o αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, με τον τελευταίο απολογισμό να αναφέρει τουλάχιστον 10 νεκρούς και 13 τραυματίες, από τους οποίους τουλάχιστον 7 να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

 






F16 της Πολεμικής Αεροπορίας, από παλαιότερη άσκηση στην Ισπανία




Σχόλια0

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Ροή Ειδήσεων