IFmedia

«Επινες όλη τη νύχτα και μετά βγήκες για να σκοτώσεις»

Παρ 23 Ιαν 2015 17:00 3903

Βυθισμένος στο πένθος και γεμάτος οργή εναντίον του ανθρώπου που τον περασμένο Ιούνιο προκάλεσε το θανατηφόρο για την 24χρονη κόρη του και τον ποδοσφαιριστή φίλο της τροχαίο στην Πάτρα, ο τραγικός πατέρας Παναγιώτης Κοντάρας ζητεί απεγνωσμένα δικαίωση και στέλνει το δικό του μήνυμα στον 34χρονο κατηγορούμενο Κ.Ν. Σε βάρος του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και σύμφωνα με τη δικογραφία που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», όχι μόνο δεν ήταν νηφάλιος εκείνη την ημέρα, γεγονός που φαίνεται ότι προκάλεσε την τραγωδία, αλλά από θαύμα δεν στέρησε τη ζωή και από άλλους ανθρώπους. Είναι ενδεικτικό ότι πραγματογνώμονες συστήνουν τώρα τη λήψη μέτρων ασφαλείας στο σημείο της τραγωδίας, όπου υπάρχουν παιδική χαρά, φροντιστήριο και ιερός ναός!

Η δικογραφία

Ο πόνος του Παναγιώτη Κοντάρα για τον χαμό της 24χρονης Εφης δεν έχει τελειωμό. «Ξέρεις τι μου έχεις κάνει;» λέει στο μήνυμά του προς τον κατηγορούμενο και συνεχίζει: «Μου στέρησες το παιδί μου. Του πήρες τη ζωή. Κατέστρεψες και τη δική μου ζωή. Το είναι μου. Μου πήρες το πολυτιμότερο δώρο που μου έδωσε ο Θεός. Επινες όλη τη νύχτα και μετά βγήκες στον δρόμο για να σκοτώσεις. Τώρα πρέπει να πληρώσεις»! Αν και έχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες από το πρωινό της 29ης Ιουνίου 2014, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Κ.Ν. ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω στο δίκυκλο στο οποίο επέβαινε η άτυχη Εφη και οδηγούσε ο σύντροφός της Αντώνης Μαγδάκης, στην περιοχή Εξω Αγυιάς, η δικογραφία για το δυστύχημα ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες και είναι καταπέλτης εναντίον του 34χρονου οδηγού.

Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο, ο Κ.Ν. δεν ήταν νηφάλιος. Ο 34χρονος είχε αμφισβητήσει την πρώτη εξέταση αλκοτέστ και υπεβλήθη και σε δεύτερη. Οπως αποδεικνύεται, κατά την πρώτη εξέταση προέκυψε ότι η περιεκτικότητα του αίματος σε οινόπνευμα ήταν 1,73 χιλιοστά κατά λίτρο αίματος, όταν το όριο είναι 0,50, ενώ κατά τη δεύτερη εξέταση ήταν 1,49.

Σοκ προκαλεί και η έκθεση πραγματογνωμοσύνης που συντάχθηκε για το τροχαίο δυστύχημα. Οπως σημειώνουν οι μηχανολόγοι μηχανικοί, «το τροχαίο συνέβη έξω από σχολικό συγκρότημα με ειδική σήμανση περιορισμού ταχύτητας σε 30 χλμ./ώρα, αλλά και δίπλα σε σύγχρονο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής». Μάλιστα η διερεύνηση του τροχαίου συνιστάται να κοινοποιηθεί στον Δήμο Πατρέων και στην περιφέρεια για την αναζήτηση πρόσθετων μέτρων ασφαλείας στο τμήμα της οδού Αυστραλίας από τον κόμβο Κανελλοπούλου έως τον Αγιο Παντελεήμονα. Και αυτό διότι όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Στο τμήμα αυτό της οδού βρίσκεται πλατεία με παιδική χαρά, φροντιστήριο ξένων γλωσσών και ιερός ναός».

Η δίκη για την υπόθεση έχει προσδιοριστεί για τις 15 Ιουνίου 2015. Συγγενείς και φίλοι των δύο αδικοχαμένων νέων ελπίζουν ότι εκείνη την ημέρα ο ένοχος θα πληρώσει και θα τιμωρηθεί από την ελληνική Πολιτεία για το κακό που έκανε. Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση τροχαίου υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Πρέπει να πληρώσει! Παρακαλώ τη Δικαιοσύνη να τον στείλει φυλακή, γιατί δεν διέπραξε φόνο εξ αμελείας αλλά φόνο εκ προθέσεως. Επινε και μετά βγήκε έξω και όποιον πάρει ο χάρος. Και πήρε το δικό μου το παιδί και τον φίλο της που δεν έφταιγαν σε τίποτα» λέει ο Παναγιώτης Κοντάρας και προσθέτει: «Γιατί, αν η Πολιτεία δεν τον τιμωρήσει, τότε να ξέρουν όλοι ότι είμαι ένας πατέρας γεμάτος πόνο. Και δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω. Να ξέρω ότι το παιδί μου είναι στο χώμα και αυτός ελεύθερος; Δεν θα το δεχτώ».


Θάνατος έπειτα από νυχτερινή διασκέδαση

Η τραγωδία γράφτηκε ξημερώματα της Κυριακής 29 Ιουνίου 2014 στην περιοχή της Εξω Αγυιάς στην Πάτρα, με θύματα τον νεαρό ποδοσφαιριστή Αντώνη Μαγδάκη και την 24χρονη κοπέλα του Εφη Κοντάρα. Τα δύο παιδιά γυρνούσαν από διασκέδαση στο σπίτι της νεαρής. 

Την ώρα που κινούνταν με τη μικρού κυβισμού μηχανή του Αντώνη στην οδό Αυστραλίας, ένα κίτρινο FIAT Punto που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα (60 χιλιόμετρα) έπεσε πάνω τους. Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και σκόρπισε τον θάνατο. Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τα δύο παιδιά και τα μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ο Αντώνης, όταν έφτασε το ασθενοφόρο, είχε ακόμη σφυγμό. Ομως, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, δεν άντεξε. Λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

 


Ροή Ειδήσεων