IFmedia

Τσίπρας σε Ζωή: Με δυσκολεύεις – Ζωή: Αντίθετα, σε βοηθάω

Fri 24 Jul 2015 09:58 95

Προσωρινή ανακωχή φαίνεται ότι κηρύχτηκε στην κυβέρνηση μετά την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Μαξίμου, η οποία κράτησε 2μιση ώρες και έγινε μέσα σε κλίμα  ειλικρίνειας και συντροφικότητας».

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, στην συνάντηση ο πρωθυπουργός εξέφρασε «προβληματισμό» από την κατά τα άλλα σεβαστή στάση της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας – αλλά δεν ζήτησε από την κυρία Κωνσταντοπούλου να παραιτηθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στην πρόεδρο της Βουλής: "Ζωή, δεν μαζεύω υπογραφές για πρόταση μομφής εναντίον σου. Δεν είμαι από αυτούς που ζητούν αίμα στην αρένα".

Ωστόσο, της τόνισε ότι η - κατά τα άλλα σεβαστή επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας - προκαλεί θεσμική δυσαρμονία. "Είναι κατανοητή η διαφωνία σου αλλά υπάρχει μια δυσαρμονία. Μας δυσκολεύεις..." είπε ο πρωθυπουργός. 

Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε την στάση της και τις αντίθετες απόψεις της οι οποίες, όπως είπε στον πρωθυπουργό τον διευκολύνουν. «Πιστεύω επίσης ότι οι θέσεις μου σε διευκολύνουν και κάνουν καλό στη διαπραγμάτευση!» φέρεται να του απάντησε.

Επίσης, διεμήνυσε στον Πρωθυπουργό ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την θέση της ενώ, μετα την συνάντηση, δήλωσε ότι "προέχουν τα δίκαια του λαού μας". 


Ροή Ειδήσεων