IFmedia

Υπερωρίες στο... Brussels Group: Πυρετώδεις οι διαπραγματεύσεις

Sat 02 May 2015 11:31 60

 

Παραμένουν στις οχυρώσεις τους τόσο η Αθήνα όσο και οι Βρυξέλλες για την ώρα αλλά με την επιθυμία να εξευρεθεί κοινός τόπος συμφωνίας και οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο που ξεκίνησε, αν αυτό είναι δυνατόν.

 

Οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους εκπροσώπους των θεσμών, σε επίπεδο Brussels Group, συνεχίζονται και σήμερα Σάββατο, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα ενώ δεν αποκλείεται να παραταθούν και αύριο, Κυριακή.

 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες ελληνικές διπλωματικές πηγές, οι συνεδριάσεις αφορούν θέματα ενέργειας, φορολογίας και πολιτικές για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων.

 

Τόσο η Αθήνα όσο και οι δανειστές, στις δηλώσεις τους δεν έχουν υποχωρήσει από τις "οχυρώσεις" τους ωστόσο έχει εκφραστεί η κοινή επιθυμία για άμεση λύση.

 

Πάντως οι ειδικοί αναλυτές και ιστοσελίδες που ασχολούνται με ευρωπαϊκά ζητήματα ήδη από χθες Παρασκευή κάνουν λόγο για "θετικά βήματα" και πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.

 

Παρά τις δηλώσεις του για ύπαρξη "plan B" και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο την Παρασκευή για "πρόοδο". "Εργάζονται σκληρά αυτή τη στιγμή και αυτό ακριβώς είναι που έχουμε κερδίσει" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη, όπου περιέγραψε την πορεία των διαβουλεύσεων. "Στο τέλος ωστόσο θα δούμε μονάχα τα αποτελέσματα και δεν έχουμε φθάσει ακόμα τόσο μακριά" προσέθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το Bloomberg.

 

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επισήμανε πάντως ότι είναι πολύ νωρίς προκειμένου να πει εάν οι συνομιλίες με την Ελλάδα έχουν φθάσει σε ένα σημείο καμπής.


Ροή Ειδήσεων