IFmedia

Η λέσχη LIONS Ηλιούσα Ρόδου πραγματοποίησε την παράδοση-παραλαβή για το έτος 2016-2017

Πεμ 14 Ιούλ 2016 17:47 717

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου του 2016 και ώρα 19:30 (7:30μ.μ) πραγματοποιήθηκε η  αλλαγή του Δ.Σ για την χρονιά 2016-2017 στον υπέροχο χώρο του καζίνο της Ρόδου !Η απερχόμενη Πρόεδρος L.Ελένη Παππά συγκινημένη και υπερήφανη παρουσίασε τις δράσεις της Λέσχης LIONS <ΗΛΙΟΥΣΑ> Ρόδου που χάρισαν στην Λέσχη το δεύτερο βραβείο στο Θέμα .

1η ΔΡΑΣΗ

Στις 30 Ιουλίου η Λέσχη μας πιστή στα Λαϊονικά ιδεώδη που πρεσβεύει και υπηρετώντας το συνάνθρωπο μαζί με τους γιατρούς «καρδιάς» με πρωτοβουλία της L. Κικής Λουκαΐδη και τη μεγάλη βοήθεια της κας Σωτηρίου παρέδωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου 40 κούτες γάζες αξίας 1500 ευρώ.

2η ΔΡΑΣΗ

Στις αρχές του μήνα σε συμβούλιο του ΔΣ μαζεύτηκε από τα μέλη του και από φίλη της Λέσχης το ποσό των 220 ευρώ το οποίο διατέθηκε για την αγορά πάμπερς, παιδικού γάλατος και κρεμών για τα τρία ορφανά που έχασαν τη μητέρα τους πριν λίγες ημέρες.

 3η ΔΡΑΣΗ

Παράλληλα η Πρόεδρος L.  Ελένη Παππά, λόγω της φιλικής σχέσης με τον καρδιοχειρούργο  Γεώργιο Σαρρή κατάφερε να χειρουργηθεί η μικρή Μαριλίζα Πελεκούδη, χωρίς αμοιβή και χωρίς έξοδα νοσηλείας, γλιτώνοντας την οικογένεια από έξοδα 30.000 ευρώ.

4η ΔΡΑΣΗ

Την ίδια ημέρα ανταποκριθήκαμε με μεγάλη μας χαρά τη  συνεργασία με το Δήμο που αφορούσε την ετήσια σίτιση συμπολιτών μας με πολύ χαμηλό εκκαθαριστικό. Έτσι όλα τα μέλη προσπαθήσαμε και βρήκαμε 6 συμπολίτες μας οι οποίοι μπήκαν στο πρόγραμμα και θα λαμβάνουν τρόφιμα από το Δήμο δωρεάν κάθε μήνα για ένα ολόκληρο χρόνο.

5η -6η -7η -8η  ΔΡΑΣΗ

Η πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κα Ζωάννου ζήτησε τη βοήθειά μας και εμείς αμέσως ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμά της στέλνοντας μέσα σε λίγη ώρα 30 πίτσες στους πρόσφυγες που είχαν έρθει εκείνη την ώρα.

Η λέσχη μας συνεχίζοντας την προσφορά με πρωτοβουλία τόσοτης  Προέδρου L.Ελένης Παππά και της L. Κικής Ηλιοπούλου και τη συνδρομή της μεγάλης και εκλεκτής φίλης μας επί σειρά ετών κυρίας Θεανώς  Σισσαμωτού, επισκέφτηκαν ξανά τους πρόσφυγες, δίνοντάς τους τσουρεκάκια και κέικ.

 Επίσης προσέφεραν το συνολικό ποσό των 1500 ευρώ που αφορούσε την καθημερινή σίτισή των προσφύγων για αρκετές μέρες.

Επιπλέον η  L. Κική Ηλιοπούλου εκτός από τα 1000 ευρώ που είχε ήδη διαθέσει για τους πρόσφυγες, προσέφερε ακόμη 250 ευρώ προκειμένου να αγοραστούν πάνες, παιδικά γάλατα και κρέμες για τα μικρά προσφυγόπουλα.

9η ΔΡΑΣΗ

Στις αρχές του σχολικού έτους, η  Λέσχη μας εκπλήρωσε με μεγάλη προθυμία την υπόσχεση που είχε δώσει στη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παντελεήμονος Παλιάς Πόλης μοιράζοντας σε δύο μέρες 100 κομμάτια τσουρέκια και κέικ στα παιδιά του σχολείου.

10η ΔΡΑΣΗ

Με την έναρξη του σχολικού έτους ξεκίνησε και το κοινωνικό φροντιστήριο. 

Φέτος παρακολουθούν 2 παιδιά και το κόστος ανέρχεται σε 4.000 ευρώ τη σχολική χρονιά.

11η ΔΡΑΣΗ

 ΘΕΑΝΩ ΣΙΣΣΑΜΩΤΟΥ

 

•Τα ποσό των 3.140 ευρώ που μαζεύτηκε  διατέθηκε  εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά στην αγορά αναλώσιμων υλικών που αφορούν τη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Παραδόθηκαν 1 εκτυπωτής 1 κομπιούτερ, μελάνια για τον εκτυπωτή, συνταγολόγια και πολλά αναλώσιμα υλικά, ράμματα και λάμπες για τον ίκτερο καθώς και ένα πιεσόμετρο. 

12η ΔΡΑΣΗ

•Μετά από παρότρυνση της Αντιδημάρχου κ. Ζωάννου, επισκεφτήκαμε ξανά τους πρόσφυγες προσφέροντας 150 σάντουιτς αξίας 180 ευρώ , από το ταμείο της Λέσχης,  και από προσφορά του εκλεκτού μέλους μας Γκιουλέρ Πεμπέ σοκολατούχα γάλατα για τα μικρά προσφυγόπουλα, κρέμες και γιαούρτια συνολικής αξίας 200 ευρώ.

13η ΔΡΑΣΗ

Την 1η Οκτωβρίου, ημέρα της Τρίτης ηλικίας, η Λέσχη επισκέφθηκε το Χαραλάμπειο Γηροκομείο και προσέφερε πλούσιο γεύμα με ψάρια αξίας 200 ευρώ και άλλα εδέσματα όπως τυρόπιτες, ζελέ και κρέμες, αξίας 250 ευρώ, στους ανθρώπους του και πολλή αγάπη. Εκείνοι μας ανταπέδωσαν την αγάπη τους χαρίζοντάς μας πλούσια χαμόγελα και πολλές αγκαλιές

 

14η ΔΡΑΣΗ

 Στις 8 Οκτωβρίου ημέρα προσφοράς

των Lions επισκεφθήκαμε το ίδρυμα Κολυμπίων όπου προσφέραμε είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα, χυμούς, επιδόρπια και τσιγάρα στους τροφίμους, αξίας 800 ευρώ.

15η ΔΡΑΣΗ

Τον ίδιο μήνα δόθηκε για δεύτερη φορά βοήθεια στην άπορη οικογένεια με τα τρία ορφανά

προμηθεύοντάς τους είδη διατροφής και παιδικών πανών,  αξίας 150 ευρώ.

16η ΔΡΑΣΗ

Τον ίδιο μήνα η φίλη της Λέσχης, κα Σωτηρίου από τους «γιατρούς καρδιάς», προσφέρει στη Λέσχη το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο διατέθηκε εξ ‘ ολοκλήρου στην αγορά ενός απινιδωτή.

 

17ηΔΡΑΣΗ

Το μήνα Νοέμβριο προσφέρθηκε το ποσό των 150 ευρώ από τη Λέσχη μας, το οποίο διατέθηκε στην αγορά παιχνιδιών κατάλληλων για τα παιδιά του Ιδρύματος « Άγιος Ανδρέας », τα οποία και παραδώσαμε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και προσφοράς. Τα συναισθήματα που προκλήθηκαν ήταν δυνατά και αμφίδρομα.

Τα Γενέθλια της Λέσχης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16/11/2015 

τα 24α γενέθλια της Λέσχης μας. 

Πλήθος μελών και φίλων υποστηρικτών των προσπαθειών μας, βρέθηκαν για ακόμα μία φορά κοντά μας σε μία πολύ σημαντική στιγμή για εμάς... αυτή των γενεθλίων μας! Κλείσαμε 24 χρόνια προσφοράς, προς τον συνάνθρωπο, αλληλεγγύης και αγάπης  σε αυτόν που έχει ουσιαστική ανάγκη την βοήθειά μας. 

 Μέλη της Λέσχης προσέφεραν τα εδέσματα και την τούρτα των γενεθλίων μας.

18η ΔΡΑΣΗ

Τα  χρήματα που μαζεύτηκαν 

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ

βοήθησαν να αγοραστούν 20 τροφοεπιταγές συνολικού κόστους 1400

ευρώ που διατέθηκαν τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων σε άπορες οικογένειες.

19η ΔΡΑΣΗ

Τον ίδιο μήνα μία άλλου είδους παράσταση δόθηκε στο θεατράκι του ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ με τίτλο: «ΕΝΑ ΦΤΥΑΡΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ», του Ευγένιου Τριβιζά. Στην παράσταση αυτή συμμετείχαν οι μητέρες των παιδιών, οι οποίες μας κατέπληξαν με τον τρόπο που έπαιξαν.

Τα έσοδα που ανέρχονταν στα 816 ευρώ

διατέθηκαν στα παιδιά του

 Ιδρύματος «Άγιος Ανδρέας».

20η ΔΡΑΣΗ

 

Κατά την τελευταία μας επίσκεψη στο Ίδρυμα 'Αγιος Αντρέας, μας ζητήθηκαν κρέμες και γάλατα για τα παιδιά. Κρατώντας την υπόσχεσή μας, και με την μεγάλη προθυμία των μελών μας μαζέψαμε το ποσό των 200 ευρώ και προσφέραμε 40 κουτιά διαφόρων ειδών κρέμες για παιδιά. Μια ακόμη απόδειξη  προσφοράς και αγάπης.

21η ΔΡΑΣΗ

Το μήνα Δεκέμβριο σε συνεργασία με τους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρόδου, σε χριστουγεννιάτικό μπαζάρ δύο ημερών, εισπράχτηκε το ποσό των 2100 ευρώ, με το οποίο θα αγοραστεί το μηχάνημα μέτρησης του παιδικού ίκτερου, το οποίο θα παραδοθεί με την παραλαβή του στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Η Λέσχη μας παραμένει πάντοτε ανοιχτή και πρόθυμη για προσφορά στην τοπική κοινωνία του νησιού μας  σε όσους το έχουν ανάγκη.

22η ΔΡΑΣΗ

To Ιανουάριο παραδώσαμε μαζί με τη Λέσχη Lions Ρόδου στην Οφθαλμολογική Κλινική του  Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου 

από 1 σκελετό φακών

 για την απαραίτητη οφθαλμολογική εξέταση των ασθενών,

 αξίας 116 ευρώ.

23η ΔΡΑΣΗ

Σε μία ολομέλεια του μήνα Φεβρουαρίου προσφέρθηκε από μέλη μας ένα ποσό για το γάμο του γιού της προστατευόμενης από τη Λέσχη τυφλής Κατερίνας Αράπη.

24η ΔΡΑΣΗ

Το μήνα Μάρτιο προσφέραμε το ποσό των 565 ευρώ σε μία συμπολίτισσά μας, καλύπτοντάς της τα πρώτα έξοδα προκειμένου να εγχειριστεί η αδελφή της,  που πάσχει από σοβαρή ασθένεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

25η ΔΡΑΣΗ

Στις 2 Απριλίου προσφέραμε στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ένα μηχάνημα άμεσης διάγνωσης του νεογνικού ίκτερου ώστε να υπάρξει άμεση αντιμετώπισή του. Μέσα από αυτή την προσφορά μένουμε πιστές στην προτεραιότητα που δίνουμε στα μικρά παιδιά που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας και όλου του πλανήτη. Παράλληλα παραδώσαμε και λάμπες για το μηχάνημα της Φωτοθεραπείας αξίας 250 ευρώ, ποσό που πρόσφερε στη Λέσχη μας η αξιαγάπητη φίλη της Λέσχης μας κ. Θεανώ Σισσαμωτού, αντί μνημόσυνου του πολυαγαπημένου της συζύγου. 

26η ΔΡΑΣΗ

Στα μέσα Απρίλιου η Λέσχη μας πιστή στην προσφορά στο συνάνθρωπο και στα λαϊονικά ιδεώδη, μοίρασε 20 τροφοεπιταγές των 70 ευρώ η καθεμία 

οι οποίες μοιράστηκαν σε οικογένειες που πραγματικά χρήζουν ανάγκης και βοήθειας.

27η  ΔΡΑΣΗ

Τον ίδιο μήνα και συγκεκριμένα την Κυριακή των Βαΐων πρόσφερθηκε  γεύμα με ψάρια και σαλάτες, λόγω της ημέρας, από το Γιάννη Παππά και τυρόπιτα προσφορά της L. Μπαφίτη,  στους τροφίμους του Χαραλάμπειου Γηροκομείου,  συνολικής αξίας 300 ευρώ.

28η  ΔΡΑΣΗ

Στις 20 Μαΐου αντιπροσωπεία της Λέσχης με την πρόεδρο κα Ελένη Παππά, παρέδωσαν έναν εξωτερικό απινιδωτή και  40 ισοθερμικές κουβέρτες στο Κέντρο Υγείας Καστελορίζου, καθώς και 40 απλές κουβέρτες στο Δήμο Καστελορίζου, παρουσία του εκπρόσωπου της Περιφέρειας κ. Καραμαρίτη και του  Ιατρού  Καρδιολόγου  κ. Παύλου Μπακίρη, ο όποιος ανέλαβε την εκπαίδευση ατόμων του νησιού για τη χρήση του απινιδωτή. Η δράση αυτή αφιερώθηκε από τη Λέσχη μας στη μνήμη του αείμνηστου Γεώργιου Σισσαμωτού, Ιατρού Μαιευτήρα - Γυναικολόγου.

29η ΔΡΑΣΗ

Μία από τις σπουδαιότερες επιτυχημένες δράσεις της φετινής χρονιάς αποτέλεσε η εκταμίευση του ποσού των 10000 δολαρίων από το Διεθνές ταμείο των LIONS  LCIF που αφορά το ζήτημα των προσφύγων και κατόπιν συνεννοήσεως με το Δήμαρχο Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκο, διατέθηκαν τα εξής: 

• 2 βιολογικές τουαλέτες

• 1 γεννήτρια

• 4 σκηνές των οχτώ ατόμων 

• 100 κουβέρτες

• Μεγάλες ποσότητες απορρυπαντικών και ειδών 

30η ΔΡΑΣΗ

Επίσης αγοράσθηκαν 240 ισοθερμικές κουβέρτες οι οποίες  και προσφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο της Ρόδου για την κάλυψη έκτατων περιστατικών.

31η Δ ΡΑΣΗ

• Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Λέσχη μας σε συνεργασία με την Λέσχη Lions Ρόδου και την Λέσχη Lions Ιπποκράτη Κω βρέθηκαν στο νησί των Λειψών στις 4 Ιουνίου. Ενημέρωσαν τους κατοίκους για τον κίνδυνο της λειψυδρίας και των κλιματικών αλλαγών που βρίσκεται ο πλανήτης μας καθώς μοίρασαν και ενημερωτικά φυλλάδια στα σχολεία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών. Παράλληλα καθάρισαν την παραλία του νησιού.

32 η ΔΡΑΣΗ

 Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, η Πρόεδρος και μέλη της Λέσχη προσέφεραν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 600 ευρώ καθώς και μηχάνημα καταστροφέα εντύπων αξίας 800 ευρώ στην 95 ΑΔΤΕ, τα οποία παρέδωσαν στον Στρατηγό.

Οι  παραπάνω  δράσεις  χάρισαν το δεύτερο βραβείο στην Λέσχη LIONS  <ΗΛΙΟΥΣΑ>  ΡΟΔΟΥ στο Θέμα!

Στην συνέχεια ο Αντικυβερνήτης  L.Μιχάλης  Χριστοδουλίδης φώναξε το συμβούλιο της νέας χρονιάς, την γραμματέα L.Σταματία Γιάννου και την νέα πρόεδρο L.Βάσω Φρόνα και τους  ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία για την νέα χρονιά λέγοντας πως  <Η ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΓΑΠΗ .ΚΑΙ ΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΤΟΤΕ ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ>

Η νέα πρόεδρος  L.Βάσω Φρόνα πήρε τον λόγο και ευχαρίστησε όλα τα μέλη ζητώντας την βοήθεια τους για μία νέα δημιουργική χρονιά.

Στην χθεσινή βραδιά παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Κ.Φώτης Χατζηδιάκος, η Αντιδήμαρχος L.Λίτσα Ροδίτου ,η νέα πρόεδρος της  λέσχης LIONS Ρόδου L.Άννα Τσάρπα και ο Πρόεδρος  Ζώνης L.Μανώλης Κουκλάκης.

Επίσης το ίδιο βράδυ η απερχόμενη Πρόεδρος L.Ελένη Παππά απένειμε τιμιτικές πλακέτες ως ένδειξη ευγνωμοσύνης σε φίλους της λέσχης που προσφέρουν ανιδιοτελώς την βοήθεια τους  

Στον Κ.Θεοχάρη Θεοχάρους ,

Στον Κ.Χρήστο Μπάρδο και Κ.Μιχαήλ Πανάγο για την δωρέαν φοίτηση παιδιών στο φροντιστηριο τους

Στον L.Παύλο Μπακείρη για την ιατρική του βοήθεια 

Στην Σταυρούλα Μαράντου για την προσφορά της


Gallery

Ροή Ειδήσεων