IFmedia

Νέα Υόρκη - έκρηξη: Ανθρωποκυνηγητό για ύποπτο 28χρονο Αφγανό

Δευ 19 Σεπ 2016 17:26 573

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα ότι καταζητεί έναν άνδρα 28 ετών, τον Άχμαντ Χαν Ραχάμι, τον οποίο θέλει να ανακρίνει σε σχέση με την έκρηξη βόμβας στο Τσέλσι της  Νέα Υόρκη το βράδυ του Σαββάτου που προκάλεσε 29 τραυματισμούς.

Ο Άχμαντ Χαν Ραχάμι είναι αφγανικής καταγωγής και κατοικεί στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου και εκεί εξεράγη βόμβα και βρέθηκαν και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. 

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζ. Πίτερ Ντόναλντ ανήρτησε στο twitter φωτογραφία του υπόπτου. Ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, που ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, διευκρίνισε πως ο άνδρας μπορεί να "είναι οπλισμένος και επικίνδυνος".

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, όλες οι περιπτώσεις συνδέονται μεταξύ τους.  

Το Σάββατο, στο Τσέλσι του Μανχάταν εξερράγη αυτοσχέδια βόμβα που αποτελούνταν από μια χύτρα ταχύτητας, ένα κινητό τηλέφωνο, φωτάκια χριστουγεννιάτικου δένδρου, εκρηκτική ύλη και ήταν γεμάτη μεταλλικά θραύσματα, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Σε άλλο σημείο, σε κοντινή απόσταση, η αστυνομία είχε βρει μια δεύτερη αυτοσχέδια βόμβα, που δεν είχε εκραγεί. 

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, κάμερες έχουν καταγράψει τον 28χρονο καταζητούμενο άνδρα κοντά στο σημείο της έκρηξης και κοντά στη βόμβα που δεν εξερράγη. 

Νωρίτερα το Σάββατο, στο Νιού Τζέρσεϊ, μια αυτοσχέδια βόμβα είχε εκραγεί χωρίς να προκαλέσει θύματα στην πόλη Σίσαϊντ Παρκ, κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθούσε ένας αγώνας δρόμου στον οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες δρομείς. Άλλες τρεις βόμβες βρέθηκαν στο σημείο αυτό, οι οποίες δεν είχαν λειτουργήσει.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως την Κυριακή έγιναν πέντε συλλήψεις μετά την επίθεση στη Νέα Υόρκη, αλλά το FBI δεν το επιβεβαιώνει.

 

 


Ροή Ειδήσεων