IFmedia

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον αστυνομικό διευθυντή οι πρώην δημοτικοί αστυνόμοι να ξεκινήσουν άμεσα τις περιπολίες

Πεμ 16 Απρ 2015 21:23 520

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του δημάρχου με τη συμμετοχή του Αστυνομικού Διευθυντή Φ. Νικολόπουλου του Κεντρικού Λιμενάρχη Ν. Αρμπουνιώτη και των αρμόδιων αντιδημάρχων με θέμα την ενίσχυση της αστυνόμευσης κατά τη θερινή περίοδο ώστε να αντιμετωπίζονται προβλήματα όπως η είσοδος των οχημάτων στην Παλιά Πόλη ή η αποτροπή αποβίβασης στη Ρόδο παράνομων μικροπωλητών. Ο δήμαρχος ζήτησε την επανασύσταση του μικτού κλιμακίου που διενεργούσε ελέγχους στο λιμάνι και ζήτησε από τον κ. Νικολόπουλο να αξιοποηθούν για τους ελέγχους οι δημοτικοί αστυνόμοι οι οποίοι εντάχθηκαν στην ΕΛΑΣ και μέχρι σήμερα δεν έχουν καμία αρμοδιότητα. Όπως είπε ο κ. Χατζηδιάκος αυτοί οι 45 δημοτικοί αστυνόμοι-μέχρι να αποφασισθεί τελικά σε ποια υπηρεσία θα παραμείνουν-μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τήρηση της ευταξίας της πόλης.

“Οι μπάρες στη Μεσαιωνική Πόλη αλλά και στο πάρκινγκ του δήμου τοποθετήθηκε. Μένει η διαδικασία να δοθούν οι κάρτες στους μόνιμους κάτοικους της Παλιάς Πόλης. Από εκεί και πέρα θα ισχύει η απαγόρευση της στάθμευσης στην Παλιά Πόλη τις ώρες του ανεφοδιασμού. Αυτό που προέχει είναι η προστασία και η ασφάλεια της Μ. Πόλης.

Υπάρχει πρόβλημα με το προσωπικό που θα δουλέψει τον μηχανισμό των ηλεκτρονικών μπαρών… Δεν έχουμε όμως τη δυνατότητα οι δημοτικοί υπάλληλοι να εργάζονται 24ωρο, Σαβατοκύριακα και αργίες. Δεν τα αναγνωρίζει ο επίτροπος αυτά.

Προσανατολιζόμαστε να συνάψουμε σύμβαση με εταιρεία φύλαξης να αναλάβει αυτή την ευθύνη. Αυτό όμως θα πάρει κάποιο χρονικό διάστημα. Μέχρι τότε ζήτησα από τον αστυνομικό διευθυντή οι πρώην δημοτικοί αστυνόμοι που δεν έχουν ακόμη αρμοδιότητες, μέχρι να αποφασισθεί εάν θα επιστρέψουν στο δήμο ή αν θα μείνουν στην Αστυνομία, να ξεκινήσουν άμεσα τις περιπολίες και τους ελέγχους μαζί με τα συνεργεία που θα συγκροτήσει ο δήμος, να ελέγχουν τους κοινόχρηστους χώρους, τους επαίτες, το παράνομο εμπόριο…

Πρέπει να κάνουμε κάποιες συντονισμένες κινήσεις για να αποτρέψουμε την κακή εικόνα της πόλης. Να πω ότι ζήτησα από τον αντιδήμαρχο κ. Πόκκια να συνεργασθεί με τους ομολόγους του στην ΠΝΑΙ ώστε να λειτουργήσει ξανά το μικτό κλιμάκιο που διενεργούσε ελέγχους στο λιμάνι για να ελέγχονται όσοι παράνομοι πλανόδιοι πωλητές έρχονται στη Ρόδο με την πραμάτεια τους”.

www.drasisnews.gr


Ροή Ειδήσεων