IFmedia

Το μυστικό που εξαφανίζει το λίπος στην κοιλιά

Τρι 21 Απρ 2015 10:04 851

Εανες κοιλιακούς και ακολούθησες την ειδική διατροφή που εξαφανίζει τα παχάκια και το λίπος στην κοιλιά, όμως δεν είδες καμιά διαφορά.

Είναι τελικά τόσο δύσκολο να καταπολεμήσεις το τοπικό πάχος που αντιμετωπίζεις στο συγκεκριμένο σημείο ή μήπως προσεγγίζεις το πρόβλημα με λάθος τρόπο; To Joytv.gr ξέρει τι πρέπει να κάνεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μόνος τρόπος για να δεις διαφορά είναι να εντάξεις στο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείς ασκήσεις cardio με εναλλαγές του ρυθμού και αυξομειώσεις της έντασης. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ‘International Journal of Obesity’ έδειξε ότι οι γυναίκες που έκαναν ποδήλατο στο γυμναστήριο επί 20 λεπτά με εναλλαγές 8 λεπτών γρήγορου sprint και 12 δευτερόλεπτων χαμηλής έντασης, έχασαν μετά από 15 εβδομάδες περισσότερο λίπος στην κοιλιά σε σχέση με τις γυναίκες που έκαναν απλά 40 λεπτά ποδήλατο.

Tips για ασκήσεις με εναλλαγές του ρυθμού και αυξομειώσεις της έντασης:

1.Να έχεις στόχο: Ξεκίνα την άσκηση στο ποδήλατο, το ελλειπτικό ή τον διάδρομο με ένα χαλαρό και μέτριας έντασης ρυθμό. Μετά αύξησε την ένταση για κάποια λεπτά και μετά μείωσε αμέσως την ένταση. Η διάρκεια της έντονης άσκησης εξαρτάται από τον στόχο που έχεις βάλει αλλά και την αντοχή σου.

2.Χρησιμοποίησε ένα ρολόι: Μπορείς να κάνεις μια άσκηση χρησιμοποιώντας ένα ρολόι. Ξεκίνα μια μέτρια έντασης άσκησης για 2 λεπτά και μετά συνέχισε με έντονη ένταση για 1 λεπτό. Επανάλαβε αυτές τις εναλλαγές για μισή ώρα.

3.Μουσική: Αντί να μετράς με το ρολόι, μπορείς να αξιοποιήσεις την αγαπημένη σου playlist. Φτιάξε μια λίστα με τραγούδια γρήγορου και αργού ρυθμού και εναρμόνισε την ένταση της άσκησης με τον ρυθμό.


Ροή Ειδήσεων