H κυβέρνηση βρήκε τα 400 εκατ. ευρώ…σε μια ώρα

Wed 22 Apr 2015 11:58 166

«Κάναμε σύσκεψη και θα βρούμε τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία» δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας προσπάθησε να ρίξει τους τόνους μετά τη δήλωση του το πρωί στο MEGA ότι λείπουν 400 εκατ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις. Μιλώντας ξανά στο Star στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρήκε αυτά τα λεφτά. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πώς βρέθηκαν 400 εκατ. ευρώ για να «καλυφθεί» η τρύπα, ο κ. Μάρδας απάντησε:

«Βεβαίως. Όταν το είπα αυτό (μας λείπουν 400 εκατ. ευρώ) ήμουν σπίτι μου, ενώ τώρα είμαι στο γραφείο. Κάναμε σύσκεψη και τα λεφτά αυτά τα βρήκαμε από…
τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία (χρήματα) θα είναι και παραπάνω».

Ποια είναι αυτά τα ασφαλιστικά ταμεία , ρώτησε η παρουσιάστρια. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα, λέγοντας, «τα ξέρει ο κ. Στρατούλης».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Μάρδας τόνισε, πως, «δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί μέχρι τον Μάιο» γι’ αυτό «επιθυμούμε να έχουμε ένα “ρεζερβουάρ”, για να αντιμετωπίσουμε τα δυσμενέστερα σενάρια».

Ο κ. Μάρδας μίλησε και στα Παραπολιτικά 90,1, αποσαφηνίζοντας το θέμα που δημιουργήθηκε για το έλλειμμα στα κρατικά ταμεία των 350-400 εκατ. ευρώ. «Στο τέλος του μήνα φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων» ανέφερε ο αν. υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς για τα 400 εκατομμύρια που λείπουν από το κράτος τόνισε ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημιουργείται ένα “μαξιλάρι” για να υπάρχει μια άνεση και να πληρώνονται όλες οι υποχρεώσεις. Αναγνώρισε πως οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν και τόνισε πως η κυβέρνηση πιέζει για να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.


Ροή Ειδήσεων