IFmedia

Το δράμα του τραγουδιστή Γιώργου Δασκαλάκη - Ζει με 60 γραμμάρια φαγητό κάθε μέρα

Δευ 09 Μάρ 2015 17:53 4294

Κάποτε κέρδισε ένα στοίχημα τρώγοντας 120 σουβλάκια καλαμάκια μέσα σε μία ώρα. Η παρέα του τον αποθέωσε! «Μπράβο, χοντρέ, τα κατάφερες!» του είπαν. Τότε ζύγιζε 267 κιλά. Σήμερα η ζυγαριά του δείχνει με το ζόρι 80 κιλά και εκείνος είναι στην κυριολεξία... άλλος άνθρωπος. Με τη διαφορά πως επιτρέπεται να φάει μόνο 60 γραμμάρια τροφής την ημέρα, αλλιώς κινδυνεύει να πεθάνει.

Η ιστορία ζωής του 39χρονου Ροδίτη τραγουδιστή Γιώργου Δασκαλάκη προτού γίνει γνωστός στο πανελλήνιο, τραγουδώντας σε γνωστές πίστες της Αθήνας δίπλα σε σημαντικά καλλιτεχνικά ονόματα, είναι τουλάχιστον δραματική. Ο ίδιος μιλάει στην «Espresso» για τα χρόνια που ζύγιζε πάρα πολλά κιλά, για τον ρατσισμό που βίωσε, για το πριν και το μετά της σοβαρής περιπέτειας με την υγεία του και για το ιατρικό λάθος που, όπως λέει, του άλλαξε τη ζωή για πάντα.

Γεννημένος στη Νιρεμβέργη της Γερμανίας από Ελληνες γονείς, ο 15χρονος τότε Γιώργος παίζοντας ποδόσφαιρο στο σχολείο χτυπάει σοβαρά στη λεκάνη. Οι θεράποντες γιατροί τού τοποθετούν τεχνητούς γοφούς και τον υποβάλλουν σε συνεχή χειρουργεία για την αντικατάσταση των μοσχευμάτων κατά τα επόμενα έξι χρόνια. Παίρνει κορτιζόνη και από 50 κιλά φτάνει σε λίγους μήνες να ζυγίζει 105.

«Δεν μπορούσα ως παιδάκι να ανέβω πια σε ποδήλατο, να κάνω βόλτα με μηχανάκι. Γύρισα στο σχολείο με πατερίτσες και πολλά κιλά. Ευτυχώς, οι συμμαθητές μου με δέχτηκαν με αγάπη. Μόνο οι μεγάλοι έπαψαν να με λένε Γιώργο. Με φώναζαν "ο χοντρός". Βίωσα τον ρατσισμό. Και στην ομογένεια της Γερμανίας, αλλά και στην Ελλάδα. Εχω κλάψει κρυφά σε παραλία της Ρόδου επειδή δεν μου έδωσαν ξαπλώστρα, για να μην τη σπάσω» μας λέει και συνεχίζει: «Διαβάζω δημοσιεύματα για την Ελενα Παπαρίζου που μιλούν για το βάρος της. Αν δεν έχει πρόβλημα με την υγεία της, να μην κάνει τίποτα. Την αγαπάμε κι έτσι. Της το λέω εγώ, που ήμουν πολύ χοντρός. Ας πάψουμε πλέον να "βλέπουμε" τους τραγουδιστές. Δεν είμαστε "θέαμα" οι καλλιτέχνες. Να μας ακούσετε ερχόσαστε».

Το 2002 η οικογένεια του Γιώργου Δασκαλάκη αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα, στη Ρόδο. Παραμένει υπέρβαρος, αλλά βρίσκει εύκολα δουλειά σε νυχτερινά κέντρα. Ο κόσμος τον αποθεώνει. «Εβγαζα πολλά λεφτά τότε και αφέθηκα ακόμα περισσότερο. Τέσσερα χρόνια μετά έφτασα τα 267 κιλά». Ο ίδιος δηλώνει συμμετοχή στο τηλεοπτικό σόου «Να η ευκαιρία», με επιτροπή τους Βλάση Μπονάτσο, Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, Λία Βίσση, Γιάννη Δουλάμη και Λίτσα Διαμάντη. «Μου έδωσαν μεγάλη βαθμολογία, αλλά μου τόνισαν πως πρέπει να αδυνατίσω. Το υποσχέθηκα εκείνη την ημέρα στον συχωρεμένο τον Βλάση».

Χειρουργική επέμβαση

Το 2006 αποφασίζει να αδυνατίσει. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Ηράκλειο της Κρήτης και του τοποθέτησαν γαστρικό μανίκι. Οπως όμως ο ίδιος ισχυρίζεται, «μια σωρεία σημαντικών παραλείψεων του γιατρού, που διαπιστώθηκαν αμέσως μετά, μου προκάλεσαν σοβαρές επιπλοκές, όπως οξεία νεφρική ανεπάρκεια και παλινδρομήσεις στομάχου. Τον έψαχνα μετά και δεν τον έβρισκα. Ενα μεσημέρι τον βρήκε στο τηλέφωνο η μητέρα μου. Του εξήγησε πως η κατάσταση της υγείας μου είναι κακή. Και εκείνος της απάντησε με θράσος: "Κυρία Δασκαλάκη, αυτή τη στιγμή απολαμβάνω ένα φρεσκότατο ψάρι σε μια ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα με την παρέα μου. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με τον γιο σας". Σοκαρίστηκε η μανούλα μου. Πάγωσα κι εγώ. Κατάλαβα ότι πλέον έπρεπε να σωθώ μόνος μου».

Και συνεχίζει: «Πήγα για διορθωτική επέμβαση στη Γερμανία. Οι γιατροί μού ανακοίνωσαν πως η κατάστασή μου ήταν μη αναστρέψιμη και πως η ζωή μου πλέον ήταν σε κίνδυνο, αποκλείοντας μεταξύ άλλων κάθε πιθανότητα να αποκτήσω παιδιά. Ο Ηρακλειώτης χειρουργός, όπως μου είπαν, είχε ράψει λάθος το στομάχι μου! Η γαστρεκτομή είχε δημιουργήσει τέσσερις στενώσεις και δεν μπορούσα να φάω. Εβγαζα τα πάντα.

Ευτυχώς έπεσα σε έναν καταπληκτικό γιατρό, τον Prof. Dr Uwe Hesse, στον οποίο χρωστάω τη ζωή μου».

Το διαζύγιο και ο μεγάλος έρωτάς του

Ενα χρόνο αργότερα γνωρίζεται με τη Φωτεινή. Μια Ροδίτισσα, που ήταν επί πολλά χρόνια θαυμάστριά του. Ο έρωτας που γεννιέται μεταξύ τους είναι μεγάλος. Γίνεται ο φύλακας-άγγελός του, τον φροντίζει, του συμπαραστέκεται. Ο τραγουδιστής μόλις έχει βγει από έναν αποτυχημένο γάμο, όπως λέει. «Η πρώην γυναίκα μου ήταν άφαντη στις δύσκολες στιγμές μου. Πήραμε διαζύγιο και τέλος» λέει.

Γυμναστική

Μετά την απώλεια των 187 κιλών το σώμα του είχε γίνει πλαδαρό. «Χειρουργείο όμως δεν έμπαινα ξανά. Γι' αυτό με μεγάλη επιμονή και υπομονή ξεκίνησα γυμναστική. Επί δύο χρόνια, κάθε μέρα, έτρεχα 15 χιλιόμετρα με βαράκια στα πόδια και έτσι το σώμα μου έσφιξε. Εχω πλέον κοιλιακούς. Ηταν μεγάλη προσωπική επιτυχία. Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι ζωντανός, αναπνέω και κάνω πραγματικότητα την υπόσχεση που έδωσα στον συχωρεμένο τον πατέρα μου και τον αδελφό μου, να γίνω διάσημος για να με βλέπουν από πάνω και να με καμαρώνουν».

Ο 54χρονος πατέρας του, ράφτης στο επάγγελμα, «έφυγε» από καρκίνο και ο αδελφός του, που ήταν γιατρός, χάθηκε σε μια στιγμή. «Σκόνταψε στις σκάλες του σπιτιού μας, έπεσε και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Ηταν μόνο 44 χρόνων. Μεγάλο σοκ, αξεπέραστο» λέει ο ίδιος.

«Ο γιατρός θα πληρώσει για τα λάθη του»

Ο Γιώργος Δασκαλάκης με την αγαπημένη του σύζυγο Φωτεινή ζουν πλέον στην Αθήνα. Εχουν αποκτήσει δύο χαριτωμένα παιδάκια, τον 5χρονο σήμερα Γιάννη και τη 15 μηνών Τσαμπίκα. «Δεν έχω συνηθίσει το νέο μου σώμα» εξομολογείται και συνεχίζει: «Λειτουργώ ακόμα ως υπέρβαρος. Οποτε κάθομαι σε καναπέ βάζω ένα μαξιλάρι μπροστά μου, όπως έκανα παλιά, για να κρύβω την κοιλιά μου. Μετά θυμάμαι πως είμαι αδύνατος και το βγάζω! Το βασικό μου πρόβλημα είναι πως καθημερινά τρέφομαι με 60 γραμμάρια τροφής. Τρώω ζελεδάκια καραμέλες και ό,τι πιο παχυντικό υπάρχει για να κρατιέμαι. Φαγητό δεν μπορώ να φάω. Πρέπει να το "βγάζω", αν δεν χωράει στο στομάχι μου. Θα κινηθώ νομικά εναντίον του γιατρού στην Κρήτη. Να πληρώσει για τα λάθη του» τονίζει.

Συναυλίες

Ο τραγουδιστής αυτή την περίοδο κάνει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον χειμώνα εμφανιζόταν στο Romeo με τον Λευτέρη Πανταζή. Τα τραγούδια του «Γιατί να σ' αγαπάω», «Τι τραβάω» και «Είμαι εσύ» έχουν γίνει μεγάλα σουξέ. «Δεν πήγαν χαμένοι οι κόποι μιας ζωής. Εμφανίζομαι δίπλα σε σπουδαίους καλλιτέχνες και συνεργάζομαι με σημαντικούς δημιουργούς, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Ηλία Φιλίππου. Eνα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και στον κόσμο» καταλήγει.

espressonews.gr


Gallery

Ροή Ειδήσεων