IFmedia

Σφοδρή επίθεση: «Οι κλόουν που κυβερνούν την Ελλάδα απειλούν το ευρώ»!

Τετ 18 Μάρ 2015 12:26 209

Αρθρογράφος του Market Watch αποκαλεί ερασιτέχνες όσους απαρτίζουν την νέα κυβέρνηση.

Ένα επιθετικό άρθρο υπογράφει ο Matthew Lynn στο Market Watch για το δίδυμο Βαρουφάκη – Τσίπρα. Όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών όταν δεν γράφει σε blogs ή στο twitter φωτογραφίζεται για το περιοδικό Paris Match, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητάει «με θυμό επανορθώσεις για τα εγκλήματα των Ναζί και επιπλήττει τους Γερμανούς για το παρελθόν τους».

Οι δύο αυτοί άνδρες που κρατούν την τύχη της οικονομίας στα χέρια τους φροντίζουν να ψυχαγωγήσουν τα μίντια παγκοσμίως αναφέρει ο αρθρογράφος, που τους αποκαλεί «διασκεδαστικούς» αλλά «κανένας δεν θα ήθελε στη χώρα του να κρατούν τις τύχες της οικονομίας στα χέρια τους».

Ενώ η Ευρωζώνη ανακάμπτει και έχει τεθεί σε ισχύ το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ η Ελλάδα παραμένει το μεγάλο πρόβλημα αναφέρει ο αρθογράφος λόγω του «ερασιτεχνισμού» της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

«Κανένα από τα βασικά της μέλη δεν έχει εμπειρία στη διοίκηση ή δεν έχει τρέψει ποτέ μια σοβαρή δουλειά. Έτσι το να βγει η Ελλάδα από το ευρώ από ατύχημα φαντάζει πλέον όλο και πιο πιθανό. Και ακόμα αυτό έχει συνέπειες που δεν μπορούν να υπολογιστούν για τη σταθερότητα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος» αναφέρει ο αρθογράφος.

Στη συνέχεια του άρθρου ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Βαρουφάκης μοιάζει σαν ροκ σταρ με το δερμάτινο μπουφάν του, αλλά ότι λειτουργεί με αυτό τον τρόπο…


Ροή Ειδήσεων