IFmedia

Γενικός διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού ο Μιχ. Κόκκινος. Υπεγράφη η απόφαση από τον Υπ. Εξωτερικών Νικ. Κοτζιά. Ένα πόστο πολύ σημαντικό

Τετ 18 Μάρ 2015 14:02 161

Με την τοποθέτησή του στο Υπ. Εξωτερικών, εξασφαλίζει ενεργό παρουσία στα πολιτικά πράγματα και μάλιστα από θέση ισχύος.

Γενικός διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού ο Μιχ. Κόκκινος. Υπεγράφη η απόφαση από τον Υπ. Εξωτερικών Νικ. Κοτζιά

Σε υψηλόβαθμη πολιτική θέση στο Υπουργείο Εξωτερικών τοποθετήθηκε ο Μιχ. Κόκκινος, δικηγόρος, που στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμού του Μπενέτου Σπύρου για την Περιφέρεια Νοτίου αιγαίου.

Ο Μιχ. Κόκκινος, ήταν υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και ήταν το δυνατό χαρτί του συνδυασμού που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Καμμένο – αυτό άλλωστε αποδείχθηκε και από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιάς, ο Μιχ. Κόκκινος (που χαίρει καθολικής εκτίμησης) τοποθετήθηκε Γενικός Δ/ντής στη Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπ. Εξωτερικών – ένα πόστο εξαιρετικά σημαντικό, από το οποίο πολλά μπορεί να προσφέρει στην Ομογένεια και τη σύσφιγξη των σχέσεών της με την Πατρίδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχ. Κόκκινος ήταν μέχρι την τελευταία μέρα που έκλειναν τα ψηφοδέλτια, για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά παραλείφθηκε. Είναι δε βέβαιο ότι αν μετείχε στο ψηφοδέλτιο, θα εκλεγόταν σίγουρα βουλευτής Δωδεκανήσου.

Σημειώνεται ότι ο Μιχ. Κόκκινος γνωρίζει το κεφάλαιο του Απόδημου Ελληνισμού, έχει επαφές και γνωριμίες με σημαίνοντες παράγοντες της ομογένειας, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει έργο – πολύ περισσότερο δε γνωρίζει το κεφάλαιο της Δωδεκανησιακής Ομογένειας που ανέρχεται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες, μεταξύ των οποίων επιστήμονες, βουλευτές, γερουσιαστές, μεγάλοι επιχειρηματίες. Το ίδιο ισχύει και με την Ομογένεια στον Καναδά και την Αυστραλία.

Πηγή Rodosalarm


Ροή Ειδήσεων