IFmedia

ΠΟΡΙΣΜΑ - ΚΟΛΑΦΟΣ: Σοκαριστικές αποκαλύψεις: Κι άλλα παιδιά είχαν πέσει θύμα bullying στην Γαλακτοκομική Σχολή

Τρι 17 Μάρ 2015 22:16 354

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες που έχουν γίνει για την Σχολή Γαλακτοκομικής στην οποία φοιτούσε ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης. Γονείς καταγγέλλουν ότι και τα δικά τους παιδιά έχουν πέσει θύμα bullying γεγονός που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί κόλαφο για τη διοίκηση και του καθηγητές της Σχολής.

Οπως κατήγγειλε ο ειδικός ερευνητής κ. Τσούκαλης, του τηλεφώνησε γονιός που του είπε «σώσε το παιδί μου» αναφέροντας ότι είχε υποστεί και το ίδιο εκφοβισμό από άλλους σπουδαστές.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Mega που έδωσε στο φως το πόρισμα για το τι έγινε στα Ιωάννινα, δεν υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε υποστεί τουλάχιστον ψυχολογική βία το πόρισμα για τη Σχολή Γαλακτοκομικής, ενώ και οι μαρτυρίες "δείχνουν" τον σκληρό πυρήνα των Κρητικών σπουδαστών, που φαίνεται να κακομεταχειριζόταν τον άτυχο 20χρονο.

Σοκαριστικές αποκαλύψεις: Κι άλλα παιδιά είχαν πέσει θύμα bullying στην Γαλακτοκομική Σχολή

Ένας εκ των σπουδαστών της Σχολής αναφέρει στην κατάθεσή του:"Μια μέρα λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 άκουσα ότι του λέγανε (σσ οι Κρητικοί) να τον δέσουν στην καρέκλα και αυτός απάντησε ότι 'αν θέλετε δέστε με'. Ξέρω ότι τον κλείσανε στη ντουλάπα δεμένο και του ρίχνανε νομίσματα για να τραγουδάει. Οι καθηγητές γνώριζαν τα πάντα. Γνωρίζω τα παιδιά, που τους είχαν ενημερώσει".

Στο πόρισμα αναφέρεται πως μια από τις καθηγήτριες που ήταν επιφορτισμένη με την ευθύνη της Εστίας, είπε πως είχε πληροφορίες για "απαράδεκτη, βίαιη και εξευτελιστική" συμπεριφορά σε βάρος του Β. Γιακουμάκη σε σημείο να τον δένουν, να του κλείνουν το ζεστό νερό και να τον ξυρίζουν παρά τη θέλησή του.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας για τα όσα συνέβαιναν στη Σχολή, που όπως όλα δείχνουν είχε γίνει το κολαστήριο του 20χρονου τονίζουν στις διαπιστώσεις τους:"Έλαβαν χώρα γεγονότα ενδοσχολικής βίας τόσο σε βάρος του μαθητή Γιακουμάκη όσο και άλλων μαθητών που ζούσαν κάτω από απειλές και τον φόβο που προκαλούσε η ομάδα των Κρητικών μαθητών, η οποία λειτουργούσε σε κλειστό κύκλο προκαλώντας εύλογο φόβο στους συμμαθητές τους. Δεν ελήφθησαν τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα καθώς δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών μαθητών, που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του εξαφανισθέντος Βαγγ. Γιακουμάκη όσο και σε βάρος άλλων μαθητών από κανένα όργανο της Σχολής".

Η ενδεχόμενη ολιγωρία του πρώην διευθυντή της Σχολής να αντιμετωπίσει και να αποκαλύψει τη βία που υφίστατο ο 20χρονος φαίνεται πως αποδείχθηκε μοιραία. Παρά το γεγονός ότι τηλεφώνησε δύο φορές στην κοινωνική λειτουργό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Τατιάνα Γκάτσα - μια πριν και μια μετά την εξαφάνιση του 20χρονου - δεν αποκάλυψε τις υποψίες ή τα γεγονότα που γνώριζε.

"Δεν μου αναφέρει κανένα στοιχείο, κανένα περιστατικό. Συμβουλευτικά και προληπτικά θα έλεγα πήρε τηλέφωνο να ρωτήσει πληροφορίες, πως μπορεί ο ίδιος να προφυλάξει την εστία του και τη Σχολή. Χωρίς στοιχεία, χωρίς ενδείξεις. Ακόμα και τη δεύτερη φορά δεν μου αναφέρθηκε καμία υποψία κανένα στοιχείο για περιστατικό bullying. Δεν μου ανέφερε σχετικό ο διευθυντης", δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γκάτσα.


Ροή Ειδήσεων