IFmedia

"Tραβούσαν τον Βαγγέλη με ιμάντα από το λαιμό"

Σαβ 07 Μάρ 2015 10:26 702

Τη σιωπή τους σπάνε ένας-ένας οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, αποκαλύπτοντας τα βασανιστήρια που είχε υποστεί ο αγνοούμενος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» φοιτητής διηγείται ένα σκληρό περιστατικό βίας λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί ο Βαγγέλης. 

Συγκεκριμένα, ο φοιτητής αποκαλύπτει ότι κάποιοι από τους Κρητικούς που τον ενοχλούσαν, τον είχαν δέσει σε καρέκλα και στη συνέχεια τον τραβούσαν με ιμάντα από το λαιμό. Όταν ο Βαγγέλης κατάφερε να ξεφύγει και να καταφύγει στο δωμάτιό του, οι Κρητικοί πήγαιναν έξω από το δωμάτιο και του έλεγαν: «Βαγγέλη άνοιξε, πλάκα κάναμε».

Η συγκλονιστική μαρτυρία του φοιτητή:

«Ήταν κουρασμένος τελευταία ο Βαγγέλης. Απογοητευμένος. Έκανε μπάνιο στις τρεις η ώρα για να μην του κλείσουν οι άλλοι το νερό και παγώσει. Τον έδεσαν οι κρητικοί στην καρέκλα. Μέσα σε εκείνο το δωμάτιο έγινε, στον δεύτερο όροφο, εκεί που μένουν οι κρητικοί. 

Μετά ένας από αυτούς κρατούσε κάτι σαν ιμάντα στο χέρι και ο Βαγγέλης έτρεξε να πάει στο δωμάτιο του στον κάτω όροφο και αυτός τον έφτασε. Τον έπιασε από τον λαιμό, του έβαλε τον ιμάντα στον λαιμό και τον τράβηξε. Ο Βαγγέλης αντέδρασε εκείνη την ώρα και τον απέφυγε και κατάφερε να κλειδωθεί μέσα στο δωμάτιο.

Οι άλλοι κρητικοί του χτυπούσαν την πόρτα και του έλεγαν "Βαγγέλη άνοιξε, πλάκα κάναμε". Όλα αυτά έγιναν ημέρα, περίπου στις 6 το απόγευμα. Ο Βαγγέλης ήταν αναστατωμένος, κόκκινος, όταν του έβαλαν τον ιμάντα στον λαιμό ήταν κόκκινος. Το έκαναν για πλάκα λένε. 

Την Παρασκευή το βράδυ επιστρέψαμε στις 2 τα μεσάνυχτα. Σηκωθήκαμε το Σάββατο το πρωί, μείναμε άγρυπνοι τρία βράδια. Μέχρι να αναλάβει η αστυνομία την υπόθεση, ψάχναμε εμείς».

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα και με πόρισμα από την ΕΔΕ της Ειδικής Επιτροπής που όρισε ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός, ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, που εξαφανίστηκε από τη σχολή στις 6 Φεβρουαρίου είχε πέσει θύμα συστηματικής ενδοσχολικής βίας.


Ροή Ειδήσεων