IFmedia

Οι ειδικοί σας συμβουλεύουν τι να φάτε πριν και μετά την προπόνησή σας

Σαβ 18 Οκτ 2014 21:13 499

Οι περισσότερες από εμάς συνηθίζουμε να τρώμε μετά από μία προπόνηση.. πράγμα απόλυτα λογικό καθώς μετά από έντονη γυμναστική το μόνο που σκεφτόμαστε είναι τι θα φάμε. Τι γίνεται, όμως, πριν την προπόνηση; Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσο σημαντικό είναι να φάνε μετά άλλο τόσο σημαντικό είναι να φάνε και πριν την γυμναστική.

Δείτε μερικά υπέροχα tips και φαγητά που μπορείτε να τρώτε πριν και μετά τις προπονήσεις σας.

Αν γυμνάζεστε το πρωί..

Είναι πολύ σημαντικό να τρώτε μέσα σε 30 λεπτά από τη στιγμή που ξυπνάτε έτσι ώστε να δώσετε ώθηση στο μεταβολισμό σας. Προσπαθήστε να φάτε λίγη βρώμη ή μισή μπανάνα καθώς το να φάτε έστω και κάτι μικρό είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα.

Αν γυμνάζεστε το απόγευμα..

Φάτε ένα ελαφρύ σνακ αν πεινάτε πριν την απογευματινή σας προπόνηση. Ένα μικρό μπολ βρώμη, μία μπανάνα ή ένα μήλο με λίγο φυστικοβούτυρο είναι το τέλειο σνακ.

Μετά την προπόνηση..

Φάτε μέσα σε 30 λεπτά από τη στιγμή που θα τελειώσετε την γυμναστική σας έτσι ώστε το σώμα σας να μην αρχίσει να καίει μύες. Είναι σημαντικό να δώσετε στον οργανισμό σας λίγη πρωτεϊνη. Πάρτε μερικά αμύγδαλα ή πιείτε έναν χυμό πρωτεϊνης και θα είστε μία χαρά. Ακόμα και αν δεν πεινάτε καλό είναι να φάτε έστω και μία μικρή ποσότητα φαγητού.

Τέλος, καλό είναι να αποφεύγετε τροφές που περιέχουν πολύ λίπος ή είναι πικάντικες πριν την άσκηση. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να είστε καλά ενυδατωμένες πριν πάτε στο γυμναστήριο. Προσπαθήστε να πιείτε 2-3 ποτήρια νερό κάποιες ώρες πριν και πάρτε μαζί σας και το μπουκαλάκι με το νερό σας.


Ροή Ειδήσεων