IFmedia

Ρωσικό αεροσκάφος συνετρίβη στο όρος Σινά

Sat 31 Oct 2015 10:54 170

Ρωσικό αεροσκάφος το οποίο είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη μεταφέροντας περισσότερους από 220 επιβάτες, συνετρίβη στο όρος Σινά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που παρείχε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, Σερίφ Ισμαήλ.

Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.

Λίγο νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA είχε μεταδώσει επικαλούμενο πηγή της ρωσικής αρχής πολιτικής αεροπορίας ότι το αεροπλάνο που είχε αναχωρήσει από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στον κυπριακό εναέριο χώρο, 24 περίπου λεπτά μετά την απογείωσή του.

Η ίδια πηγή είχε δηλώσει ότι πρόκειται για ένα αεροπλάνο Airbus A-321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, στο οποίο επέβαιναν 224 άτομα (217 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα).

Αρχικά υπήρξε ενημέρωση ότι το αεροσκάφος εντοπίστηκε και ότι δεν υπήρξε πρόβλημα με την πτήση, πληροφορία που όμως διαψεύστηκε από τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα συντρίμμια του έχουν ήδη εντοπιστεί από συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν άμεσα στο σημείο του δυστυχήματος. 




Ροή Ειδήσεων