IFmedia

Που θα ταξιδέψουν οι Έλληνες τα Χριστούγεννα του 2014

Τετ 03 Δεκ 2014 23:32 314

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, εορταστική διάθεση και πόλεις στολισμένες με χιλιάδες λαμπάκια και εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα σας υποδέχονται και τις φετινές γιορτές.

Ποιες είναι όμως οι ταξιδιωτικές τάσεις και προτιμήσεις των Ελλήνων για τα Χριστούγεννα του 2014; Η Travelplanet24, μας δίνει όλες τις απαντήσεις μέσα από ένα γιορτινό infographic!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Travelplanet24, κορυφαίος προορισμός και φέτος τα Χριστούγεννα αποτελεί το Λονδίνο.

Οι κλασσικοί Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί του Μονάχου και της Βιέννης έχασαν την θέση τους στην αρχική 5άδα των δημοφιλέστερων προορισμών σε σχέση με το 2013, καθώς ηΚωνσταντινούπολη, το Παρίσι και η Ρώμη βρίσκονται φέτος πρώτες στις προτιμήσεις των Ελλήνων.

Από τις συνολικές κρατήσεις διαπιστώνεται ότι το αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι το 2ο αεροδρόμιο σε αφίξεις την περίοδο των Χριστουγέννων, δεδομένου ότι πολλοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους για οικογενειακές διακοπές.

Ακόμη, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το 40.8% των επιβατών επέλεξαν να ταξιδέψουν με τηνAegean Airlines για τις γιορτινές τους αποδράσεις, ενώ μεγάλη αύξηση παρατηρείται στην χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair, καθώς έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις και καταλαμβάνει σχεδόν το 10% της αγοράς την συγκεκριμένη περίοδο.

Ο Φίλιππος Μπρίνκμαν, CEO της Travelplanet24 δήλωσε "Παρατηρήσαμε μεγάλη άνοδο στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, δεδομένου ότι το 15% των επιβατών τις επέλεξαν για να κλείσουν τα εισιτήρια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2013 κυμαινόταν μόλις στο 2.7%".

Οι τιμές την περίοδο των Χριστουγέννων σε σύγκριση με το 2013 εμφανίζουν μείωση περίπου 16% στις πτήσεις εξωτερικού και -3,5% στις πτήσεις εσωτερικού. Συγκεκριμένα, οι τιμές για τις πτήσεις εξωτερικού κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 371€ και για τις πτήσεις εσωτερικού στα 142€.

Επιπλέον, φαίνεται ότι οι Έλληνες σχεδιάζουν αρκετό καιρό πριν το ταξίδι τους και πραγματοποιούν τις αεροπορικές κρατήσεις τους από 7 έως 10 εβδομάδες πριν την αναχώρηση τους.

Οι περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων πραγματοποιήθηκαν για αναχώρηση την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24 Δεκεμβρίου, με διάρκεια παραμονής 5 ημερών, ενώ οι νέοι 25 έως 30 χρονών φαίνεται ότι είναι η πιο δυναμική ταξιδιωτική κατηγορία. Τέλος, οι γυναίκες και φέτος ταξιδεύουν λίγο περισσότερο από τους άνδρες με ένα ποσοστό 52% των ταξιδιωτών να είναι γυναίκες και 48% άνδρες.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την Travelplanet24 και αφορούν κρατήσεις εισιτηρίων που έγιναν έως τις 4 Νοεμβρίου 2014 για πτήσεις μετ' επιστροφής μεταξύ 19 Δεκεμβρίου 2014 έως 7 Ιανουαρίου 2015.


Ροή Ειδήσεων