IFmedia

Θεαματικοί χριστουγεννιάτικοι στολισμοί σε όλο τον κόσμο

Τρι 02 Δεκ 2014 01:25 429

Ένα υπερθέαμα από εντυπωσιακούς στολισμούς, χιλιάδες φώτα και χριστουγεννιάτικα δέντρα έχει ήδη πλημμυρίσει κάθε γωνιά του πλανήτη, σκορπώντας απλόχερα εορταστική χρυσόσκονη!

Το Conde Nast Traveler μας ταξιδεύει στις πόλεις, με τους πιο θεαματικούς στολισμούς. Το ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων μόλις ξεκίνησε!

Tivoli Gardens, Κοπεγχάγη, Δανία

Από τότε που άνοιξε το 1843, ο Κήπος Tivoli της Κοπεγχάγης κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, προσελκύοντας χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες. Ένα από τα δυνατά του “χαρτιά” το υπερθέαμα φωτός, που είναι και το βασικό κομμάτι των εορτασμών. Εκτός από το χριστουγεννιάτικο show φωτός, που φωτίζει την λίμνη Tivoli, οι επισκέπτες θα απολαύσουν πυροτεχνήματα και ακόμα περισσότερα φώτα στην εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ηλύσια Πεδία, Παρίσι, Γαλλία

Το μποτιλιάρισμα στα Ηλύσια Πεδία αλλάζει έννοια κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Τα 200 δέντρα, που στολίζουν την πιο διάσημη λεωφόρο της Πόλης του Φωτός, φωτίζονται με εκατοντάδες φώτα LED, τα οποία αλλάζουν χρώμα από άσπρο σε μωβ και κόκκινο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Silver Dollar, Branson, Μιζούρι

Στο Branson του Μιζούρι στήνεται κάθε χρόνο ένα θεαματικό χριστουγεννιάτικο χωριό, με φωτισμό που καθηλώνει. Όταν ο ήλιος δύει, πάνω από 5 εκατομμύρια εκθαμβωτικά φώτα και 1.000 χριστουγεννιάτικα δέντρα συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Κατά τη διάρκεια των γιορτών πραγματοποιούνται πολλές μουσικές παραστάσεις, αλλά και εορταστική παρέλαση στην πόλη.

Ayala Triangle Gardens, Μανίλα, Φιλιππίνες

Οι κήποι Ayala Triangle είναι ένα φυσικό καταφύγιο, που φιλοξενεί έναν εντυπωσιακό αριθμό δέντρων, συμπεριλαμβανομένων πολλών σπάνιων ειδών. Οι κήποι περιβάλλουν την επιχειρηματική περιοχή της πόλης και ο φωτισμός τους χρησίμευε αρχικά ως ένας τρόπος για να φωτίζει μέχρι τα βράδια για τους εργαζόμενους. Περπατώντας μέσα από το πάρκο, οι επισκέπτες απολαμβάνουν χριστουγεννιάτικατραγούδια και ύμνους, που συγχρονίζονται με τα φώτα δημιουργώντας μια καθηλωτική, εορταστική εμπειρία.

Kobe Luminarie, Kobe, Ιαπωνία

Η πόλη της Ιαπωνίας, Kobe, είναι γνωστή για το φαντασμαγορικό show με φώτα LED στη διάρκεια των Χριστουγέννων. Ξεκινάει από τις αρχές του Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται με το πέρας των Χριστουγέννων. Ξεκίνησε το 1995 μετά τον καταστροφικό σεισμό του Δεκέμβριου για να ξορκίσουν το κακό και έχει μετετραπεί σε μια γιορτή φωτός. Το θέμα του στολισμού αλλάζει κάθε χρόνο και για την 20η επέτειο του φεστιβάλ, το θέμα θα είναι "Η πόλη των Ονείρων και του Φωτός".

Χριστουγεννιάτικη Αγορά, Jena, Γερμανία

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Jena, επίσης γνωστή ως Christkindlmarkt είναι μια υπαίθρια αγορά στην γραφική κεντρική πλατεία της πόλης, όπου οι πολυάριθμοι πάγκοι της γεμάτοι παραδοσιακές επιλογές φαγητού και ποτού συνοδεύονται από τραγούδια και χορούς της περιοχής. Κάθε μέρα στις 5 το απόγευμα, η τρομπέτα των Χριστούγεννων ακούγεται από τον πύργο του δημαρχείου και καθώς πλησιάζει το σούρουπο, η αγορά φωτίζεται θεαματικά, με την λάμψη της να δημιουργεί μια παραμυθένια ατμόσφαιρα, που φτάνει σε όλη την πόλη.

Somerset House, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Somerset House στο Λονδίνο μετατρέπεται σε μια πραγματική χειμερινή χώρα των θαυμάτων κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών. Εδώ θα βρείτε παγοδρόμιο, που παραμένει ανοιχό μέχρι τον Ιανουάριο, αλλά και ένα γιγαντιαίο χριστουγεννιάτικο δέντρο του, με μοναδικό φωτισμό και υπέροχα στολίδια, που ανανεώνονται κάθε χρόνο.


Ροή Ειδήσεων