IFmedia

<<Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Τόσκας πρόσθεσε: «Τα εξωτερικά σύνορα – και αναφέρομαι ειδικά στη χώρα μου, την Ελλάδα – ελέγχονται. >>

Fri 20 Nov 2015 14:57 89

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα κατά την άφιξή του στο σημερινό έκτακτο συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε τα εξής κατά την άφιξη του στο κτίριο του Συμβουλίου της Ε.Ε., λίγο πριν την έναρξη των εργασιών:

«Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να δηλώσουμε ότι πρέπει να συνδυάσουμε κατά τρόπο ισορροπημένο τις δημοκρατικές αξίες και ελευθερίες στην Ευρώπη με την ασφάλεια. Ιστορικά, αυτή η ισορροπία έχει επιτευχθεί και κατά τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, ο φόβος πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω αυτών των αξιών».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Τόσκας πρόσθεσε: «Τα εξωτερικά σύνορα – και αναφέρομαι ειδικά στη χώρα μου, την Ελλάδα – ελέγχονται. Οι μεγάλες προσφυγικές ροές συνεχίζουν να καταφθάνουν, αλλά οι πρόσφυγες ελέγχονται, εξετάζονται και ταυτοποιούνται σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες».


Ροή Ειδήσεων