IFmedia

Νέες μηνύσεις κατά Βαρουφάκη, για σύσταση εγκληματικής ομάδας!

Tue 28 Jul 2015 19:44 74

Την ώρα που έφτανε στη Βουλή η δικογραφία με τις δύο μηνυτήριες αναφορές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, για τους χειρισμούς του το τελευταίο εξάμηνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, δυο νέες κατατέθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η πρώτη αφορά και πάλι  τον κ. Βαρουφάκη ενώ η δεύτερη στρέφεται κατά παντώς υπευθύνου μη πολιτικού προσώπου που φέρεται  να είχε γνώση  και συγκεκριμένο ρόλο στην υλοποίηση του  Plan B.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι Δημήτρης Βερβεσός, Αντώνης Βγόντζας , Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Κυριακή Σταμαδιάνου, με τη μηνυτήρια αναφορά τους, ζητούν να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί  σειρά αξιοποίνων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία.

Οι δικηγόροι τους καταλογίζουν μάλιστα τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αφού , όπως λένε, είχαν δομή και διάρκεια και στρέφονταν κατά του ευρώ, ενώ τονίζουν ότι δεν επιδιώκουν την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας αλλά προασπίζονται την υπεράσπιση του κράτους δικαίου όπως αυτή περιγράφεται στο Σύνταγμα και των κώδικα δικηγόρων.

Ο δικηγόρος  Παναγιώτη Γιαννόπουλος, από την πλευρά του,  στρέφεται και πάλι κατά Βαρουφάκη αυτή τη φορά  για το επίμαχο σχέδιο που έχει δει το φως της δημοσιότητας και ζητεί να ερευνηθεί αν έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα  της κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεοδομένων.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση ο Γ. Βαρουφάκης «οργάνωσε, επέβλεψε και υλοποίησε με τη συνδρομή αγνώστων συνεργατών του ο ίδιος την ηλεκτρονική εισβολή στην ιστοσελίδα της γ.γ δημοσίων εσόδων απ’ όπου υπέκλεψε το λογισμικό και τα ΑΦΜ των φορολογουμένων κατασκευάζοντας ένα παράλληλο και έτοιμο προς λειτουργία τραπεζικό σύστημα προκειμένου να υποστηρίξει την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος ή διαφορετικά εθνικού νομίσματος» με την ταυτόχρονη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τη μήνυση «παράνομες ενέργειες του κ. Βαρουφάκη είναι πρόδηλο ότι έβλαψαν τον ελληνικό λαό και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και κυρίως προκάλεσαν ουσιώδη κίνδυνο για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και την εθνική ασφάλεια».

Το σκέλος που αφορά τον πρώην Υπουργό αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή, όπως συνέβη και με τις προηγούμενες αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος του ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα αρμόδια να ερευνήσει τις καταγγελίες  είναι η τακτική δικαιοσύνη. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση που θα ανατεθεί σε εισαγγελέα.


Ροή Ειδήσεων