IFmedia

ΧΑΜΟΣ: Κορυφαίος Υπουργός υπέβαλε την παραίτησή του!

Tue 12 May 2015 11:21 362

Το σκληρό μπρα-ντε-φερ της Ελλάδας με τους πιστωτές δεν περιορίζεται στα ζητήματα που...έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να επιτευχθεί συμφωνία.

Επεκτείνεται και στο πολιτικό σκέλος, ακόμα και σε επίπεδο σύνθεσης της κυβέρνησης και υπουργών, όπως ήδη γνωρίζουμε.

Οι πιέσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα για την αποπομπή μελών της κυβέρνησης που δεν είναι αρεστοί είναι πολλές φορές ασφυκτικές και μάλιστα προέρχονται από πολύ υψηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες απόλυτα διασταυρωμένες, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης θέλησε δύο φορές να διευκολύνει τον πρωθυπουργό να απαλλαγεί από τις πολύ ισχυρές πιέσεις των πιστωτών και υπέβαλε ισάριθμες παραιτήσεις, οι οποίες δεν έγιναν δεκτές από τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως, λένε αξιωματούχοι με γνώση, αν ο πρωθυπουργός αποδεχόταν τη λογική της θυσίας της Ιφιγένειας, τότε δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε σε επίπεδο διαπραγμάτευσης, ούτε στο σκέλος της σύνθεσης της κυβέρνησης, αφού τυχόν αποδοχή της παραίτησης θα σήμαινε ένδειξη αδυναμίας και ταυτοχρόνως το έναυσμα για πολύ ισχυρότερες πιέσεις τόσο στο σκέλος της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία όσο και στο επίπεδο της σύνθεσης της κυβέρνησης την οποία οι εταίροι επιδιώκουν συχνά-πυκνά να ανατρέψουν.


Ροή Ειδήσεων