IFmedia

ΡΟΔΟΣ-ΤΩΡΑ: ΣΟΚ! Ρομά χτύπησαν 2 πυροσβέστες που προσπαθούσαν να σβήσουν φωτιά

Tue 03 May 2016 18:03 4487

Επίθεση με σωματικές βλάβες προκάλεσαν πριν λίγο αθίγγανοι σε δυο πυροσβέστες στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων

Η ομάδα των αθιγγάνων, επιτέθηκε και ξυλοκόπησε τους πυροσβέστες τη στιγμή που οι τελευταίοι προσπαθούσαν να δώσουν τέλος σε φωτιά που προκλήθηκε σε ξερά χόρτα στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων στη Ρόδο. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στην περιοχή με σκοπό την σύλληψη των δραστών.

Να σημειωθεί ότι ο ένας από τους δυο πυροσβέστες μεταφέρθηκε από συναδέλφους του  ευτυχώς ελαφρά τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

If media  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Την 3/5/2016 και ώρα 16.25΄ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς στην συνοικία των Αγίων Αποστόλων Ρόδου, στο σημείο που υπήρχε παλαιά καταυλισμός των ρομά.

Στο συμβάν επενέβη πυρ/κό όχημα με διμελές πλήρωμα, το οποίο όταν έφθασε στον τόπο του συμβάντος διαπίστωσε ότι υπήρχαν συσσωρευμένες ξύλινες παλέτες και άλλα υλικά που καιγόντουσαν και ότι η φωτιά ήταν σε σημείο επικίνδυνο να εξαπλωθεί σε ξηρά χόρτα, θάμνους και εν συνεχεία σε παρακείμενη δασική έκταση.

Είναι πάγια τακτική της Υπηρεσίας να ζητείται η συνδρομή περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. σε ανάλογα συμβάντα στον γνωστό καταυλισμό των ρομά στην περιοχή του Κορακόνερου αλλά επειδή ο καταυλισμός των Αγίων Αποστόλων θεωρείται εγκαταλειμμένος και επειδή την ώρα εκείνη ήταν μόνο ένας ρομά στο σημείο, οι πυροσβέστες επιχείρησαν να σβήσουν την φωτιά.

Τότε, σε ελάχιστο χρόνο από την γύρω περιοχή συγκεντρώθηκε πλήθος από 15 περίπου ρομά και άρχισαν να βρίζουν και να δέρνουν ομαδικά τους πυροσβέστες.

Το αποτέλεσμα ήταν να εκδιωχθούν κακήν κακώς οι πυροσβέστες από το σημείο και αφού ενημέρωσαν την Διοίκηση, επέστρεψαν στην Υπηρεσία. Κατόπιν, επειδή σε όλο το σώμα είχαν μώλωπες και εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού μεταφέρθηκαν με βοηθητικό υπηρεσιακό όχημα στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Ρόδου για τις Πρώτες Βοήθειες.

 


Ροή Ειδήσεων