IFmedia

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΙΑΘΡ

Thu 26 Nov 2015 16:12 69

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Νοεμβρίου, το εκπαιδευτικό ταξίδι στα πλαίσια της Σχολής Ιστιοπλοΐας που διοργανώνει και φέτος ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ). Μετά από περίπου 2 μήνες θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικών μαθημάτων – εξόδων με σκάφος στην θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, οι εκπαιδευόμενοι της Σχολής διένυσαν τα πρώτα τους ναυτικά μίλια στην ανοικτή θάλασσα. Το ταξίδι είχε προορισμό τη Σύμη και τους νέους ιστιοπλόους συνόδεψαν με τα σκάφη τους οι έμπειροι κυβερνήτες του Συλλόγου, οι εκπαιδευτές και πολλά μέλη του Συλλόγου.

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να εφαρμόσουν στην πράξη όσα έχουν διδαχθεί στα πλαίσια της σχολής. Στη συνέχεια και αφού έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης, θα ακολουθήσουν οι γραπτές εξετάσεις μέσα στο Δεκέμβριο, ενώ τα Διπλώματα Κυβερνήτη Ιστιοπλοϊκού Σκάφους θα δοθούν στους επιτυχόντες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της Βασιλόπιτας του ΑΣΙΑΘΡ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό ταξίδι της Σχολής, 4 σκάφη που ανήκουν στη δύναμη του στόλου του ΑΣΙΑΘΡ ταξίδεψαν στο Μαρμαρίς και έλαβαν μέρος στον ιστιοπλοικό αγώνα BURHANETTIN TEKDAG YEAR END CUP που διοργάνωσε ο γειτονικός Σύλλογος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα στον Μαρμαρίς ταξίδεψαν τα σκάφη BLUE SHARK, ΑΠΟΛΛΩΝ, DAS BOOΤ και ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

Ο αγώνας περιελάμβανε 3 ιστιοδρομίες που πραγματοποιήθηκαν στον κόλπο του Μαρμαρίς υπό δύσκολες συνθήκες, δυνατό άνεμο και βροχή. Τα πληρώματα που έλαβαν μέρος διακρίθηκαν για άλλη μια φορά, καταλαμβάνοντας πολύ καλές θέσεις στις κατηγορίες τους. Συγκεκριμένα το σκάφος BLUE SHARK με κυβερνήτες τον Μανώλη Σπυρίδη και τον Τάσο Φώτη πήρε την 3 θέση στην γενική κατάταξη της 1ης κλάσης. Το σκάφος ΑΠΟΛΛΩΝ με κυβερνήτη τον Σωτήρη Τσιμέτα πήρε την 2η θέση στην γενική κατάταξη της 2ης κλάση. Τέλος το σκάφος DAS BOOT με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σταματά κατέλαβε την 3η θέση στην γενική κατάταξη της 3ης κλάσης. Η φιλοξενία από τα μέλη του γειτονικού Συλλόγου ήταν για μια ακόμη φορά υποδειγματική επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις των δυο Συλλόγων.


Gallery

Ροή Ειδήσεων