IFmedia

Νέα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης στη Ρόδο - Δια βίου μάθησης

Fri 30 Oct 2015 18:25 318

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου αναγνωρίζοντας τη σημασία της Δια Βίου Μάθησης ως έναν εκ των κύριων μηχανισμών άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς συμβάλλει ριζικά στη διαδικασία εισαγωγής, παραμονής και επανένταξης στην αγορά εργασίας προχώρησε την υλοποίηση του έργου με τίτλο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ στο Νομό Δωδεκανήσου.

Η υλοποίηση του προαναφερόμενου έργου πραγματοποιείται  μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) Γ. Γεννηματάς, έναν από τους σπουδαιότερους οργανισμούς κατάρτισης ενηλίκων στο Νότιο Αιγαίο, με πολυετή εμπειρία και παρουσία στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διαχείριση προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων καθώς και ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Το έργο αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης υλοποίησης σεμιναρίων στο Νομό Δωδεκανήσου όπου κατά την τελευταία τριετία διεξήχθησαν περισσότερα από 650 σεμινάρια απόκτησης επαγγελματικών δεξιοτήτων με τη συμμετοχή χιλιάδων καταρτιζόμενων.. 

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Άγγελος Ανανίας και ο Πρόεδρος του ΚΕΚ κ. Δημήτρης Τσοπανάκης ανακοίνωσαν την έναρξη του πρώτου κύκλου σεμιναρίων ο οποίος θα ολοκληρωθεί πριν την περίοδο των Χριστουγέννων : Ξένες γλώσσες για τον Τουρισμό (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά Ισπανικά και Τουρκικά), Τουριστικά Επαγγέλματα (Οροφοκόμος, Υπάλληλος Υποδοχής, Εστιατοριακή τέχνη), Εξυπηρέτηση πελατών (Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Επικοινωνίας, Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, Τεχνικές Διαπραγμάτευσης, Τεχνικές πωλήσεων), Σεμινάρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Εφαρμογές Γραφείου, Δημιουργία Ιστοσελίδων, Στατιστικής Ανάλυσης SPSS), Πρώτες Βοήθειες στο Χώρο Εργασίας, Σχεδιάζεται επίσης η διεξαγωγή περισσότερων προγραμμάτων το διάστημα Νοέμβριος 2015 – Μάιος 2016 σε πολυποίκιλες θεματικές (Πρωτογενής τομέας, Εστίαση, Παραδοσιακά Επαγγέλματα και Τεχνικές, κ.α.), τόσο για το νησί της Ρόδου όσο και για τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

Όλα τα προγράμματα κατάρτισης θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα www.katartisi-pnai.gr, η οποία ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Κάθε ενδιαφερόμενος/η θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση του, επιλέγοντας το πρόγραμμα που επιθυμεί να παρακολουθήσει, συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα αίτησης. Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευομένων που μπορούν να ενταχθούν σ’ ένα τμήμα μάθησης εξαρτάται από τον τύπο του προγράμματος και το χώρο υλοποίησής του.

Σε περίπτωση που κάποιο τμήμα παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση, θα τηρείται σειρά προτεραιότητας κατά την υποβολή της αίτησης ενώ θα καταβάλλεται προσπάθεια για δημιουργία κι άλλου παράλληλου τμήματος. Η αναλυτική λίστα των σεμιναρίων που θα ξεκινήσουν άμεσα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.katartisi-pnai.gr ενώ ο μηχανισμός των αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, μία εβδομάδα πριν την  προγραμματισμένη έναρξή τους στις 9 Νοεμβρίου 2015


Ροή Ειδήσεων