IFmedia

Μάνος Κόνσολας: «Τρεις (3) Ρεαλιστικές προτάσεις και άμεσα μέτρα για τη διάσωση του ΟΑΕΕ – Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας»

Fri 30 Oct 2015 18:11 39

Σειρά ρεαλιστικών όσο και ρηξικέλευθων προτάσεων, για τη σωτηρία του ΟΑΕΕ, καταθέτει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μαζί με άλλους οκτώ (8) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι είναι φύσει αδύνατον να εισπραχθούν τα χρέη των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ, που ανέρχονται σε 12 δις ευρώ και τονίζει ότι από τους 700.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, το 50% έχει σταματήσει να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές με αποτέλεσμα να έχει τεθεί και εκτός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Ο κ. Κόνσολας θεωρεί ως λύση για τον ΟΑΕΕ την επανένταξη αυτών των ανθρώπων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και προτείνει:

α) Το πάγωμα και την κεφαλαιοποίηση των έως σήμερα οφειλών των ασφαλισμένων προκειμένου να μεταφερθούν σε μεταγενέστερο ασφαλιστικό χρόνο είτε να υπάρξει η δυνατότητα εξαγοράς ή καταβολής μειωμένης σύνταξης. Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, η συγκεκριμένη πρόταση δεν δημιουργεί ελλείμματα ούτε θέτει σε κίνδυνο την καταβολή.


Ροή Ειδήσεων