IFmedia

Με ένα αναισθησιολόγο έμεινε το Νοσοκομείο Ρόδου!

Κυρ 01 Φεβ 2015 15:49 137

Να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες για την απόσπαση ενός αναισθησιολόγου από την Κω ευελπιστεί η διοίκηση της Ένωσης Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Επισημαίνεται πως το νοσοκομείο έμεινε με ένα αναισθησιολόγο γεγονός που συνέβαλε στο να διογκωθεί η λίστα αναμονής των ασθενών, που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων.

Στο πρόβλημα που επιδεινώθηκε, εξαιτίας των αναρρωτικών αδειών, που πήραν δυο αναισθησιολόγοι, αναφέρθηκε χθες, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς.

«Περιμένουμε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να γίνουν οι αποσπάσεις των αναισθησιολόγων. Ευελπιστούμε πως αύριο Σάββατο θα κλείσει το θέμα. Διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορούν να χειρουργηθούν τα τακτικά περιστατικά», δήλωσε ο κ. Βασίλης Κινούς.

Η διοίκηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών έχει κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου που θα απειλούσε το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού.

«Στο νοσοκομείο Ρόδου θα πρέπει να υπάρχουν τέσσερις αναισθησιολόγοι για να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες. Με ένα άτομο και μόνο δεν γίνεται τίποτε. Ελπίζουμε ότι θα καλυφθούν και οι θέσεις των επικουρικών», τόνισε ο κ. Βασίλης Κινούς.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εξαγγελίες που έχουν ήδη γίνει από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, για την κατάργηση του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία, ο κ. Βασίλης Κινούς δήλωσε:

«Τελούμε σε αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το αρμόδιο υπουργείο. Όταν θα ενημερωθούμε για τα μέτρα που θα εφαρμοσθούν τότε θα είμαστε σε θέση να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να αναφέρουμε τίποτε περισσότερο».

Σχετικά με την εποχική γρίπη ο κ. Κινούς δήλωσε πως δεν υπάρχουν την τρέχουσα περίοδο σοβαρά περιστατικά στο νοσοκομείο.

«Στην παρούσα φάση δεν έχουμε σοβαρά περιστατικά στο νοσοκομείο. Η γρίπη όμως θα παραμείνει μέχρι το Μάρτιο. Μέχρι τότε οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Επιβάλλεται να τηρούν σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και να μην κάνουν υπερβολική χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων. Όταν όμως έχουν υψηλό πυρετό που δεν υποχωρεί ή παρουσιάσουν άλλα επικίνδυνα συμπτώματα θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ιατρό τους ή να προσέρχονται στο νοσοκομείο», δήλωσε ο κ. Βασίλης Κινούς.

Αυτό που ανησυχεί και τους ιατρούς είναι η μετάλλαξη του ιού της γρίπης γεγονός που τον καθιστά ανθεκτικό ακόμη και στο εμβόλιο.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων (ECDC) έχει ειδοποιήσει για την εν λόγω μετάλλαξη το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), θέτοντας τους Έλληνες λοιμωξιολόγους σε επαγρύπνηση. Σύμφωνα πάντως με τους γιατρούς οι πολίτες θα πρέπει να εμβολιάζονται.

Τα νέα εμβόλια, όπως έχει ανακοινωθεί, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών το προσεχές φθινόπωρο.

 

Πηγή:www.dimokratiki.gr


Ροή Ειδήσεων