IFmedia

Ρόδος: Έντονος προβληματισμός για τα οικονομικά του δήμου

Τετ 28 Ιαν 2015 11:04 82

Την επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθούν τα οικονομικά του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που τον περιμένουν μέσα στο 2015, μετά την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., σηματοδοτεί, η παρουσία του Δημάρχου Ρόδου, κ. Φώτη Χατηζδιάκου, στη χθεσινή, πρώτη ουσιαστικά για το 2015, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Καλωσορίζοντας, στη συνεδρίαση, τον Δήμαρχο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Γιάννης Περδίκης, είπε ότι η παρουσία του εκεί συμβολίζει και τη σημασία που έχει αυτό το ανώτατο όργανο του Δήμου και μίλησε και εκείνος για ένα δύσκολο έτος.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδιάκος, ξεκίνησε λέγοντας ότι ξοδεύουν πολλά βράδια με τον Αντιδήμαρχο για τα οικονομικά του Δήμου και πως θα πορευτεί ο Δήμος αυτό το χρόνο, και ήθελε σημειολογικά να δείξει ότι από τον πρώτο μήνα πρέπει να δουν πως θα δρομολογήσουν τα οικονομικά του Δήμου ούτως ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες του 2015.

«Πιστεύω ότι αυτός ο Δήμος μπορεί να αξιοποιήσει και δράσεις και ακίνητα, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει και τις ανάγκες του αλλά, προπαντός, να υλοποιήσουμε τους στόχους είναι κοινοί μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας», είπε, στη συνέχεια, αναφερόμενος στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής.

«Οι δυσκολίες μας θα είναι το πρώτο χρόνο», είπε ακόμη, συμπληρώνοντας ότι αυτό το γνωρίζει και ο κ. Περδίκης και κάλεσε όλους να αντιμετωπίζουν με ομοφωνία αυτά τα θέματα και τα μέλη της πλειοψηφίας που είναι υπεύθυνοι Διευθύνσεων, Αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι και Πρόεδροι, να εφαρμόζει ο καθένας αντίστοιχα αυτό το πνεύμα, τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις αποφάσεις που θα βγαίνουν μέσα από την Οικονομική και θα πηγαίνουν ακολούθως το δ.σ., «μέχρι να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε κάποια πράγματα, τα οποία, δυστυχώς, ανετράπησαν από την τελευταία απόφαση περί ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. που κρίθηκε αντισυνταγματικός».

Άλλα θέματα

Όσο αφορά στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δώρος Κωνσταντίνου, ζήτησε από την Επιτροπή, λόγω του κατεπείγοντος, επειδή ένας διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, είναι χρήματα ΕΣΠΑ, και χθες έληξε το πενταήμερο που προβλέπεται από το νόμο όταν ο διαγωνισμός είναι άγονος, να γίνει σήμερα επείγουσα Επιτροπή για έγκριση πρακτικών άγονου διαγωνισμού του έργου «ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμηση οικονομικής ενέργειας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της δ.ε. Καλλιθέας», προϋπολογισμού 364 χιλιάδων 506 ευρώ. Όπως είπε, πρόκειται για ένα έργο χρηματοδοτούμενο, που αφορά το ΕΣΠΑ, και τα περιθώρια είναι πάρα πολύ στενά.

Επίσης, να μπει διάθεση πιστώσεων για τέσσερα έργα προκειμένου να τα δημοπρατήσουν και αυτά έχουν να κάνουν με την αντιπλημμυρική προστασία-αποκατάσταση ζημιών της Ιαλυσού, των Πεταλούδων και της Καλλιθέας. Πρόκειται για τρεις διαθέσεις πιστώσεις και χθες πέρασε η συγκρότηση επιτροπών διαγωνισμών. Ένα ακόμη έργο είναι η συντήρηση πεζοδρομίων του Δήμου που χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ.

Πάντως, ο κ. Περδίκης είπε στον συνάδελφό του ότι είναι αδύνατο να γίνει ξανά σήμερα συνεδρίαση διότι έχει προγραμματιστεί την επόμενη εβδομάδα, μετά το δ.σ., οπότε θεωρεί ότι θα ήταν καταπόνηση του Σώματος.

Κατέθεσε, πάντως, την πρόταση, για το πρώτο έργο που ο διαγωνισμός ήταν άγονος, να εγκρινόταν χθες επειδή ήταν τυπικό το θέμα και να μπει σε ξεχωριστό πρακτικό της Επιτροπής. Για τη διάθεση των πιστώσεων, από τη στιγμή που χθες ενέκριναν τις Επιτροπές, δεν θεωρεί ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα.

Πηγή : www.rodiaki.gr


Ροή Ειδήσεων