Πώς να φροντίσετε σωστά το δέρμα σας

Tue 16 Jun 2015 18:24 125

Η φροντίδα του δέρματος μας είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να είναι πιο υγιές, πιο απαλό και όμορφο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλά και φυσικά υλικά που μπορούν να λύσουν προβλήματα της επιδερμίδας... φυσικά όχι αμέσως, αλλά χρειάζεται λίγη υπομονή!

Ξύδι από μήλο για επιδερμίδα με ακμή
Μία από τις καλύτερες θεραπείες για το δέρμα που έχει πρόβλημα με ακμή είναι να χρησιμοποιήσετε ξύδι μήλου! Είναι αποτελεσματικό, οικονομικό και φυσικό προϊόν, είναι το μυστικό της Scarlett Johansson! Για να πλύνετε το πρόσωπο χρησιμοποιείστε μία μικρή ποσότητα. Οι γυναίκες με κανονικό δέρμα μπορείτε να απλά να ταμπονάρετε τον όποιο «λεκέ» υπάρχει στο πρόσωπο σας, πριν πάτε για ύπνο ενώ τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα μπορείτε να αναμίξετε ένα μέρος από το ξύδι μήλου με νερό, και να το περάσετε από τα προβληματικά μέρη.

Μάσκα για σύσφιξη προσώπου
Πάρτε μία ντομάτα μεσαίου μεγέθους και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι. Βάλτε την ντομάτα στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να πολτοποιηθεί. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τη μαζί με το γιαούρτι και εφαρμόστε στο δέρμα σας. Αφήστε το για 5-10 λεπτά, ξεπλύντε καλά και στη συνέχεια απλώστε ενυδατική κρέμα!

Μάσκα αβοκάντο για ξηρό δέρμα
Το αβοκάντο είναι εκπληκτικό για το ξηρό δέρμα και για τα μαλλιά, για αυτό και πρέπει να συμπεριληφθεί στις θεραπείες περιποίησης του δέρματος. Πάρτε ένα ώριμο αβοκάντο και κόψτε το στη μέση, προσθέτοντας ¼ φλιτζάνι μέλι. Λιώστε το αβοκάντο σε ένα μπολ και ρίξτε το μέλι. Απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπό και περιμένετε 10 λεπτά πριν το αφαιρέσετε και πλύνετε το πρόσωπο σας. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε ένα αβοκάντο και 2 κουταλιές της σούπας μέλι και να το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας για 20-30 λεπτά ως ενυδατική μάσκα μαλλιών.

Θαλασσινό αλάτι για scrub σε τραχύ δέρμα
Είναι ιδανικό για να τρίψετε το σκληρό δέρμα. Αυτό το scrub με θαλασσινό αλάτι απαιτεί μόνο ένα φλιτζάνι χοντρό θαλασσινό αλάτι και ½ φλιτζάνι λάδι. Αναμίξτε τα δύο συστατικά και τοποθετήστε τα σε ένα βάζο με καπάκι. Αφήστε το μείγμα στο βάζο για 24 ώρες. Ανακατέψτε το πάλι και στη συνέχεια το εφαρμόστε στα σημεία που θέλετε να κάνετε ήπια απολέπιση και απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

ALOE VERA για εκζέματα
Η Aloe Vera είναι ένα φυτό το οποίο είναι πολύ ευέλικτο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για θεραπεία σε πολλά σημεία του σώματος και για διαφορετικούς λόγους: όπως εγκαύματα, ακμή και ενυδάτωση του δέρματος. Περιέχει αντι-φλεγμονώδεις και αντι-μικροβιακούς παράγοντες που είναι πολύ χρήσιμοι στη θεραπεία του δέρματος. Πάρτε καθαρή aloe vera ή κόψτε ένα φύλλο από το φυτό και να εφαρμόστε το στις πληγείσες περιοχές.

Πλύνετε το λιπαρό δέρμα πρόσωπο με μαγειρική σόδα
Θα αποκτήσετε τη χαμένη σας λάμψη... Πάρτε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας και προσθέστε λίγο νερό (αρκετό για να κάνει μια πάστα). Ανακατέψτε τα, εφαρμόστε τα στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετε. Η μαγειρική σόδα λέγεται ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση του pH του δέρματός σας και βοηθά να απαλλαγούμε από σπυράκια!

Φλούδα μπανάνας για ξηρά δέρματα με τάση ακμής
Ξέρω ότι μερικές από αυτές τις θεραπείες περιποίησης του δέρματος σας φαίνονται λίγο παράξενες.
Το τρίψιμο του εσωτερικού της φλούδας της μπανάνας στο δέρμα σας λέγεται ότι βοηθά να απαλύνει το ξηρό δέρμα και στη θεραπεία της ακμής, καθώς και στα σημάδια ακμής, μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων! Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε φλούδες από ώριμη μπανάνα κι εφαρμόστε την 2-3 φορές την ημέρα.

Λάμψη στο πρόσωπο
Αυτή η θεραπεία του δέρματος λέγεται ότι είναι τελεία για ενυδάτωση, απολέπιση και δίνει απίστευτη λάμψη στο δέρμα σας. Με λίγα μόνο συστατικά μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση της επιδερμίδας και να βοηθήσει στην πρόληψη των κηλίδων. Αναμείξτε 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. μέλι και 1 κ.σ. μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού. Απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε το για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και έπειτα με δροσερό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπο έως δύο φορές την εβδομάδα!

Ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη για τα χέρια
Άλλη μία εύκολη συνταγή που μπορείτε να κάνετε για να μαλακώσετε το δέρμα σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ¼ φλιτζάνι χοντρή καφέ ζάχαρη και αρκετό baby oil για να κάνετε ένα μείγμα. Ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη και το baby oil μαζί και τρίψτε το στα χέρια σας. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και έπειτα βάλτε μια ενυδατική κρέμα.

Πηγή: k-mag.gr


Ροή Ειδήσεων