IFmedia

Πρόστιμο - φωτιά 130.000 ευρώ για δηλητηρίαση άγριων ζώων!

Τρι 23 Ιούν 2015 17:47 1077

Πρόστιμο - φωτιά που αγγίζει τις 130.000 ευρώ επέβαλε δικαστήριο της Ισπανίας σε έναν αγρότη για τη δηλητηρίαση άγριων ζώων στην Κανταβρία της Βόρειας Ισπανίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ορνιθολογική Εταιρία, πρόκειται για το σημαντικότερο περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης άγριων ζώων στην πρόσφατη ιστορία της περιοχής. O δράστης κρίθηκε ένοχος για τη δηλητηρίαση τουλάχιστον 16 προστατευόμενων αρπακτικών πουλιών (11 Ψαλιδιάρηδες, τέσσερα Όρνια, μία Γερακίνα), ενός Κορακιού, έξι αλεπούδων, πέντε σκύλων και μιας γάτας.

Οι ομάδες προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χειροκρότησαν την απόφαση!

Το δικαστήριο καταδίκασε τον δράστη σε δύο χρόνια φυλάκισης, σε αποκλεισμό δύο χρόνων από οποιαδήποτε κτηνοτροφική και γεωργική δραστηριότητα και σε αφαίρεση για τέσσερα χρόνια της κυνηγετικής του άδειας. Επέβαλε επίσης πρόστιμο 90.270 ευρώ συν 28.500 ευρώ, το οποίο θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά για την παρακολούθηση του τοπικού πληθυσμού του Ψαλιδιάρη για τα επόμενα τρία χρόνια (9.500 ευρώ/χρόνο).

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, αντίστοιχο περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο του 2012 στα Στενά του Νέστου, όπου κατέρρευσε η μεγαλύτερη εναπομείνασα αποικία Όρνιων (15 ζευγάρια) της ηπειρωτικής Ελλάδας και ο συνολικός αναπαραγόμενος πληθυσμός των Χρυσαετών (2 ζευγάρια) των Στενών.


Ροή Ειδήσεων