IFmedia

Προτάσεις για ταξίδια εντός του 2015 και… δωρεάν απολαύσεις

Τρι 23 Δεκ 2014 10:00 905

Είτε σε μακρινούς, είτε σε πιο κοντινούς προορισμούς, τα ταξίδια δε σημαίνει ότι πρέπει να τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό σας.

Με σωστούς υπολογισμούς, προγραμματισμό και έξυπνες επιλογές, μπορείτε να μειώσετε αρκετά το συνολικό κόστος μιας απόδρασης από την καθημερινότητα.

Δείτε παρακάτω μερικές προτάσεις για… δωρεάν απολαύσεις εντός του 2015 σε διαφορετικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, με την «υπογραφή» του Lonely Planet.

1. Επίσκεψη στα μουσεία του Kensington–Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Είναι μία από τις πιο ακριβές περιοχές της αγγλικής πρωτεύουσας. Μη σας φανεί παράξενο αν δείτε καλοντυμένες κυρίες και κυρίους να μετακινούνται με τους σοφέρ τους, σε καλογυαλισμένες Rolls Royce και άλλα υπερπολυτελή αυτοκίνητα. Το Kensington όμως είναι και μία από τις συνοικίες του Λονδίνου που «φιλοξενεί» μερικά από τα ωραιότερα μουσεία του κόσμου: το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το μουσείο Επιστημών και το μουσείο Victoria and Albert. Και φυσικά, η είσοδος σε αυτά είναι εντελώς δωρεάν.

2. Χαζεύοντας τα άστρα στην έρημο – Νεβάδα, ΗΠΑ

Θυμάστε όταν ήσασταν μικροί που προσπαθούσατε να μετρήσετε τα άστρα; Θα σας προτείναμε να το δοκιμάζατε και στην επόμενη επίσκεψή σας στην έρημο της Νεβάδα στις ΗΠΑ. Αφήστε πίσω σας τη φωτορύπανση του Λας Βέγκας και χαρίστε στον εαυτό σας μια μοναδική ευκαιρία να θαυμάσει τον ουρανό σε όλο του το μεγαλείο.

3. «Rock al Parque» για τους λάτρεις της ροκ – Μπογκοτά, Κολομβία

Αν την επόμενη χρονιά σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Μπογκοτά της Κολομβίας, τότε μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια ξεχωριστή βραδιά υπό τη συνοδεία ροκ μελωδιών, η οποία θα σας στοιχίσει… τίποτα. Αναζητήστε πληροφορίες για το τριήμερο φεστιβάλ Rock al Parque και ετοιμαστείτε να νιώσετε ξανά σαν έφηβοι!

4. Για χαλάρωση και ξάπλα υπό τα χάδια του ήλιου– Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Κόπα Καμπάνα, Ιπανέμα, Λέμι, Λεμπλόν και Μπάχα ντα Τιζούκα είναι μερικές από τις πιο διάσημες παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Αφήστε στο ξενοδοχείο σας τα πολύτιμα αντικείμενα, φορέστε τις σαγιονάρες και το μαγιό σας, πάρτε ελάχιστα χρήματα μαζί σας για να αγοράσετε μια μπύρα ή για απολαύσετε ένα δροσιστικό «agua de coco» (νερό καρύδας) στην παραλία και αφεθείτε στα χάδια του ήλιου σε ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη του πλανήτη.


Ροή Ειδήσεων