IFmedia

Προσοχή στα μηνύματα για δήθεν προσφορές κινητών τηλεφώνων

Πεμ 29 Οκτ 2015 09:20 677

Για έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων μέσω γνωστής εφαρμογής messenger σε κατόχους smartphones προειδοποιεί τους πολίτες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αποδέκτες των επίμαχων μηνυμάτων είναι τυχαίοι χρήστες της εφαρμογής, που ενημερώνονται ότι ο κάτοχος του συγκεκριμένου αριθμού κινητής τηλεφωνίας έχει επιλεγεί και έχει κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο γνωστής εταιρίας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια, προτρέπουν τους πολίτες είτε να επιλέξουν υπερσύνδεσμο (link) που αποστέλλεται στο μήνυμα για να ολοκληρωθεί η αποστολή του τηλεφώνου, είτε να πληκτρολογήσουν την ταχυδρομική τους διεύθυνση, ή τον αριθμό τηλεφώνου τους.

Εάν οι χρήστες πεισθούν και επιλέξουν τον προτεινόμενο τρόπο υποτιθέμενης αποστολής του τηλεφώνου, ενεργοποιούν εν αγνοία τους τη συμμετοχή τους σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην απαντούν, να μην καταχωρούν και να μην αποστέλλουν προσωπικά τους στοιχεία ανταποκρινόμενοι στα σχετικά μηνύματα, αφού δεν είναι αληθινά.


Ροή Ειδήσεων