IFmedia

«Μόνο ένας στόχος υπάρχει για εμάς, η άνοδος!»

Δευ 14 Δεκ 2015 14:12 733

Ο «αρχιτέκτονας» του 10-0 του Αιόλου Αστακού στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, Μιχάλης Κουταλιανός, αναλύει στο Sportit την πορεία της ομάδας του

Ο Αίολος Αστακού εντυπωσιάζει στον βόρειο όμιλο της Β” Εθνικής, ως η μοναδική ομάδα της κατηγορίας δίχως ήττα και ο Μιχάλης Κουταλιανός, ο άνθρωπος που… χτίζει το οικοδόμημα της ομάδας από τον Αστακό έθεσε, μέσω του Sportit τον -ξεκάθαρο- στόχο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Το φετινό πρωτάθλημα της Β” Εθνικής, σε βορρά και νότο, δεν έχει τόση λάμψη όση η Α2, όμως τα ωραία παιχνίδια και οι μεγάλες «μάχες» κάθε Κυριακή δεν εκλείπουν. Σε αυτό το πρωτάθλημα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μία ομάδα. Στον βορρά όλα τα… φλας έχουν πέσει στον Αίολο Αστακού και όχι άδικα.

Η διοίκηση Πανταζή, το περασμένο καλοκαίρι, φρόντισε να βάλει… βαθιά το χέρι στην τσέπη και να φέρει παίκτες υψηλών προδιαγραφών. Ο Τάσος Χαρισμίδης, ο Άλκης Παππάς, ο Γιάννης Θανόπουλος, ήταν κάποιοι εξ αυτών, που συνθέτουν μια άκρως ισχυρή ομάδα. Αρχή όλων, όμως είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου, ο Μιχάλης Κουταλιανός!

Ο Ροδίτης προπονητής έχοντας εμπειρία και από την Α1 κατηγορία, ως προπονητής του Κολοσσού, έχει μια σαφή και ξεκάθαρη αποστολή: Να οδηγήσει την ομάδα στην Α2 με κάθε κόστος! Η εκκίνηση της ομάδας δείχνει πως ο μεγάλος στόχος θα επιτευχθεί. Αυτό μαρτυρά, άλλωστε, το 10-0 μετά το πέρας 11 αγώνων. Είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα της Β” Εθνικής που δεν έχει γνωρίσει την ήττα ακόμα, έπειτα και από τη νίκη της στο… ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΛ (69-57).

Ο έμπειρος κόουτς μίλησε στο Sportit για την εξαιρετική πορεία της ομάδας του, το κλίμα εντός της ομάδας, το οποίο παίζει τον δικό του ρόλο, ενώ αποκάλυψε και το πόσο εφικτό είναι να δούμε τον Αίολο Αστακού τα επόμενα χρόνια να αγωνίζεται στην Α1!

Κόντρα στην ΑΕΛ η ομάδα από τον Αστακό διατήρησε το αήττητο στον όμιλο. «Το σίγουρο είναι πως εμείς κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό κάναμε κόντρα στην ΑΕΛ», είπε στην πρώτη τοποθέτησή του, δίχως διάθεση για υπεκφυγές «Θέλαμε να διατηρήσουμε το αήττητο, παίζαμε και στην έδρα μας, αλλά και κόντρα σε μια ομάδα που ήταν κι αυτή αήττητη στο πρωτάθλημα. Οπότε, όλοι είχαν καταλάβει πόσο σημαντικό παιχνίδι ήταν, αλλά ήταν ακόμα δύο πόντοι για την ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι για το 10-0 και συνεχίζουμε», κατέληξε.

Ποια η σημασία του σερί αυτού; «Αυτό το 10-0 είναι το επιστέγασμα μιας δουλειάς που γίνεται κάθε εβδομάδα για κάθε αντίπαλο. Όταν κοιτάς τον επόμενο αντίπαλο, δουλεύεις γι αυτόν. Όταν έρχεται το επόμενο παιχνίδι και κερδίζεις για όλους είναι ευχάριστο. Είναι το επιστέγασμα της εβδομαδιαίας δουλειάς που γίνεται».

Το περασμένο καλοκαίρι έγιναν πολλές επενδύσεις από πλευράς Αιόλου. Όπως ήταν φυσικό, λοιπόν, οι απαιτήσεις και οι φιλοδοξίες είναι -πολύ- υψηλές. «Ο στόχος είναι και παραμένει ένας: Να οδηγήσουμε την ομάδα στην Α2. Τώρα, το πώς θα γίνει αυτό, εάν θα παίξουμε θεματικό μπάσκετ, εάν θα είμαστε αήττητοι, ή θα κριθεί σε κάποιες λεπτομέρειες, δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Θέλουμε να τα συνδυάσουμε όλα αυτά και θέλουμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή που έχει θέσει η διοίκηση σε εμάς».

Το φετινό ρόστερ του Αιόλου Αστακού είναι -πολύ- υψηλών προδιαγραφών. Το γεγονός αυτό βοηθάει σε μεγάλο βαθμό τον Έλληνα προπονητή να περάσει τα δικά του «θέλω» εντός της ομάδας. «Όταν έχεις να κάνεις με παίκτες που εκτός από καλοί παίκτες είναι και καλά παιδιά και έχω 15 αθλητές που πραγματικά χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί τους, πιστεύω τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Όπως τους είπα και στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, γνώριζαν πού ήταν καλοί και πού όχι, προετοίμασαν πολύ καλά τον εαυτό τους για το ματς αυτό«, δήλωσε, ενώ στη συνέχεια παραδέχτηκε πως «δεν χρειάστηκε να πούμε πολλά. Κάποια παιδιά πέρασαν τα πράγματα έτσι όπως θέλαμε εμείς να τα εφαρμόσουμε, σαν σταφ. Από εκεί και πέρα το πώς προετοιμάζεται κάθε παίκτης είναι πιο εύκολο, γιατί οι παίκτες αυτοί έχουν την εμπειρία, ξέρουν την κατηγορία, οπότε είναι χαρά να έχω τέτοιους παίκτες και να δουλεύω μαζί τους. Πάνω απ” όλα είναι καλά παιδιά και καλοί χαρακτήρες».

Η κουβέντα έφτασε και στο επίπεδο του βορείου ομίλου. «Στον όμιλό μας υπάρχουν κάποιες αξιόλογες ομάδες, που δεν θέλω να κατονομάσω, αλλά και πολλοί αξιόλογοι παίκτες. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον αθλητισμό αλλά και στην χώρα γενικότερα, δυσχεραίνουν την προσπάθεια και των παιδιών αλλά και των διοικήσεων ώστε να αποδώσουν ακόμα καλύτερα τα πράγματα που θα μπορούσαν. Είναι κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Από τη μέση και πάνω της βαθμολογίας, το επίπεδο του ομίλου μας είναι αρκετά ικανοποιητικό».

Κόντρα στην υπάρχουσα οικονομική κατάσταση στην χώρα, η διοίκηση της ομάδας από τον Αστακό έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, παρέχοντας όλα τα… όπλα που θέλει ο Ροδίτης προπονητής για να φτάσει στον στόχο του. «Σαφώς και βοηθάει», παραδέχτηκε, ενώ συμπλήρωσε «Όταν κάτι πάει καλά υπάρχει και το ανάλογο μερίδιο. Πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στη διοίκηση του κυρίου Πανταζή, που κόντρα σε αυτούς τους καιρούς, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και η ομάδα είναι τακτοποιημένη εντός και εκτός παρκέ. Όσον αφορά τον κόσμο θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και προς αυτούς. Δεν παίζουμε στην φυσική μας έδρα, αλλά σε ένα γήπεδο που απέχει 60-65 χιλιόμετρα από την πόλη του Αστακού, οπότε κι αυτό έχει κάποια επιβάρυνση. Ελπίζουμε και ευχόμαστε πως μέχρι το τέλος της σεζόν θα έχουμε μετακομίσει στο νεόκτιστο γήπεδο του Αστακού που προσπαθεί να φέρει εις πέρας ο Δήμος μαζί με την ομάδα και να παίξουμε κάποιους αγώνες ώστε να τους απολαύσει ο κόσμος που δεν βρίσκεται δίπλα στην ομάδα τώρα».

Περνάει από το μυαλό των ανθρώπων στον Αστακό, όμως, η σκέψη της Α1; «Αυτό είναι πάρα πολύ μακρινό. Τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι, αλλά αυτός που παίρνει τις αποφάσεις είναι ο πρόεδρος. Αυτός αποφασίζει το πώς θα πορευτούμε. Έχουμε έναν στόχο που θέλουμε να επιτύχουμε, την άνοδο στην Α2 και το καλοκαίρι θα συζητήσουμε, αν και εφόσον όλα είναι καλά, ώστε να δούμε πώς σκέφτονται και οι άνθρωποι και αναλόγως θα πράξουμε».

Στα λόγια του, όσον αφορά τις υποσχέσεις, ήταν ανέκαθεν φειδωλός και κάτι αντίστοιχο έκανε και τώρα. «Το μόνο που θέλω και θα συνεχίσω να κάνω είναι να δουλεύω για το καλό του Αιόλου, μέχρι να τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα», είπε και πρόσθεσε «Θέλουμε όλοι να είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι ώστε να πετύχουμε το στόχο μας. Θα κάνω τα πάντα από την μεριά μου ώστε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή».

Κλείνοντας την κουβέντα, φρόντισε να πει δύο κουβέντες και για το πιο μεγάλο κεφάλαιο της ζωής και της  καριέρας του, τον Κολοσσό Ρόδου. «Ο Κολοσσός Ρόδου είναι ένα μεγάλο κομμάτι στη ζωή μου. Δεν θα έχει πρόβλημα να εκπληρώσει τους στόχους της, που δεν είναι μόνο η παραμονή στην κατηγορία, αλλά και η είσοδος στα play off, καθώς έχει αποδείξει πως σε αυτό είναι πολύ συνεπής. Αν και έχω δει πολύ λίγα πράγματα φέτος, η ομάδα έχει πολύ καλές βάσεις και σαν τεχνική ηγεσία, αλλά και σαν σταφ και πιστεύω ότι θα πετύχουν τους στόχους τους, κάτι που τους το εύχομαι»

.http://www.sportit.gr

 


Ροή Ειδήσεων