IFmedia

Επική… έμπνευση και ανατροπή!

Πεμ 05 Νοέ 2015 09:05 334

Η… έμπνευση του Μάρκο Σίλβα να ρίξει τον αγωνιστικό χώρο τον Φελίπε Πάρντο έφερε τα… πάνω κάτω και ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με ανατροπή για την… πρόκριση στους «16» του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» με αρκετό ιδρώτα και κόπο κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο του, ο οποίος ήταν η νίκη, ούτως ώστε να παραμείνουν επικεφαλής του ομίλου και να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητές τους για την είσοδο στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η κρισιμότητα της αναμέτρησης έδειξε πως επηρέασε σημαντικά το «συγκρότημα» του Μάρκο Σίλβα, μια και παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αγχωμένο και η Ντιναμό στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Ρομπέρτο έβαλε… δύσκολα στου γηπεδούχους με το τέρμα του Χόντζιτς στο 21ο λεπτό.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, εμφανώς δεν ήταν στην καλύτερη μέρα τους, δεν είχαν και την τύχη με το πλευρό τους καθώς ο Φορτούνης έχασε πέναλτι στο 54’ και όλα έδειχναν να… στραβώνουν. Όμως, η… έμπνευση του Πορτογάλου τεχνικού να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Πάρντο άλλαξε άρδην το ματς, μια και ο Κολομβιανός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έφερε το ματς στα ίσια (1-1) στο 65’ και στην εκπνοή του αγώνα με «τσίμπημα» μπροστά από τον Εντουάρντο, έδωσε το «τρίποντο» στην ομάδα του Λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου με 9 βαθμούς, όσους έχει και η Μπάγερν, η οποία επικράτησε 5-1 της Άρσεναλ και πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μόνο έναν βαθμό, στα επόμενα δύο παιχνίδια, αρχικά με τους Βαυαρούς στο Μόναχο και τέλος με τους «κανονιέρηδες» στο «Γ. Καραϊσκάκης» προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Όπως και να έχει, η δεύτερη νίκη επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, εξασφάλισε στους «ερυθρόλευκους» την ευρωπαϊκή τους συνέχεια και το επόμενο έτος.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να είναι ιδιαίτερα πιεσμένοι, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα και δεν μπόρεσαν να δείχνουν στο χορτάρι αυτά που μπορούσαν. Πάντως, οι πρώτες καλές στιγμές του ματς ήταν για λογαριασμό των Πειραιωτών, μια και στο 7’ ο Φορτούνης απείλησε με μακρινό σουτ που πέρασε άουτ, τρία λεπτά αργότερα ο Ερνάνι έκανε σουτ στην αγκαλιά του Εντουάρντο, ενώ στο 16’ ο Πορτογάλος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ, εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Το «συγκρότημα» του Ζόραν Μάμιτς έδειξε πως στόχος του ήταν να ελέγξει τον χώρο του κέντρου και να χτυπήσει από τα πλάγια και τα κατάφερε στην πρώτη… επίσκεψή του στα καρέ του Ρομπέρτο, καθώς στο 21’ ο Πιάτσα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Χόντζιτς στο πρώτο δοκάρι, χωρίς αντίπαλο, νίκησε τον Ισπανό τερματοφύλακα, κάνοντας το 1-0 για τους Κροάτες. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να αντιδράσουν, αλλά στο 23’ η κεφαλιά του Σιόβα πέρασε άουτ και στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι έριξαν τον ρυθμό, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον εκνευρισμό των γηπεδούχων, όπως φάνηκε και στις επιλογές τους στην προσπάθειά τους να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Εντουάρντο. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα ήταν να απειλήσουν στο 40’ με τον Σεμπά, αλλά το πλασέ που έκανε από πλάγια θέση βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο της Ντιναμό που έδιωξε σε κόρνερ.

Όλα… στραβά

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε με σαφώς επιθετική διάθεση, θέλοντας να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην ισοφάριση και να διεκδικήσει τη νίκη στα επόμενα λεπτά, ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν… θετικά για το «συγκρότημα» του Μάρκο Σίλβα. Με την έναρξη της «επανάληψης», ο Κασάμι δεν κατάφερε να βρει στόχο στο σουτ που έκανε εκτός περιοχής, ενώ στο 51’ ο Μποτία… σπατάλησε μία αλλαγή για τον Πορτογάλο, καθώς αποχώρησε με πρόβλημα και έδωσε την θέση του στον Ντα Κόστα. Οι Πειραιώτες ήταν σαφώς βελτιωμένοι στο δεύτερο μέρος, κάτι στο οποίο έπαιξε μεγάλο ρόλο και η απόφαση της Ντιναμό να δώσει χώρο στους γηπεδούχους, θέλοντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Όμως, η… ατυχία των «ερυθρόλευκων» συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, μια και στο 53’ ο Ιντέγε κέρδισε το πέναλτι από τον Γκονζάλο, αλλά ο Φορτούνης από τα 11… βήματα νικήθηκε από τον Εντουάρντο και στην εξέλιξη της φάσης, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το… άστρο του Μάρκο Σίλβα

Και… κάπου εκεί «μίλησε» η… έμπνευση του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος στο 64ο λεπτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Πάρντο αντί του Ερνάνι, που έδειξε να κουράζεται και ο Κολομβιανός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έφερε το ματς στα ίσια (1-1) καθώς δεν… λάθεψε με το πλασέ μέσα από την περιοχή. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, τα τελευταία λεπτά του αγώνα είχαν πάρει… φωτιά. Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του προς τα καρέ του Εντουάρντο, ωστόσο, η Ντιναμό ήταν πάντα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο, στο 79ο λεπτό, οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, καθώς ο Πίβαριτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, μια και δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Πάρντο από τα δεξιά και τον ανέτρεψε. Έτσι, το ματς έφτασε στα τελευταία λεπτά να… κρέμεται σε μία κλωστή, αλλά για μία ακόμα φορά, ο Φελίπε Πάρντο έβγαλε τα… κάστανα από την φωτιά, μια και με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση, πρόλαβε την έξοδο του Εντουάρντο και έκανε το 2-1, δίνοντας το «τρίποντο» στην ομάδα του Λιμανιού και όλο το «Γ. Καραϊσκάκης» σηκώθηκε στο… πόδι! Ειδικά μετά το τελευταίο σφύριγμα, οι πανηγυρισμοί στις εξέδρες και τον αγωνιστικό χώρο ήταν έντονοι, καθώς οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν, έστω και στο τέλος, συνεπείς στο… ραντεβού τους για την πρόκριση.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (51' λ.τ. Ντα Κόστα), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (80' Φινμπόγκασον), Ερνάνι (64' Πάρντο), Σεμπά, Φορτούνης, Ιντέγε.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Μάμιτς): Εντουάρντο, Μάτσελ, Γκονσάλο, Ταραβέλ, Πίβαριτς, Άντολιτς, Μασάντο, Ρογκ, Πιάτσα (80' Σιγκάλι), Φερνάντες (88' Μούσα), Χότζιτς (57' λ.τ. Ενρίκες).


Ροή Ειδήσεων