IFmedia

Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε ο Τσίπρας από τον Παυλόπουλο

Thu 26 Nov 2015 10:25 154

Θεσμικό διάλογο για το Ασφαλιστικό επιθυμεί να κάνει η κυβέρνηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιζητώντας πολιτική συνεννόηση και συνεργασία σε σημαντικά και... επικίνδυνα θέματα. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε σήμερα στην Προεδρία από το Ισραήλ και ζήτησε σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών με αντικείμενο την ασφαλιστική μεταρρύθμιση - υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Επομένως χρονικά, και λόγω της απουσίας Παυλόπουλου στην Ιταλία, η συνάντηση κορυφής θα μπορούσε να γίνει είτε το Σάββατο, είτε από την ερχόμενη Τρίτη και έπειτα, λόγω των ταξιδιών του Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά σε Βρυξέλλες και Παρίσι, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι εφόσον ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ εμφανιστεί θετικός, τότε και τα άλλα κόμματα θα ακολουθήσουν. Από την άλλη, ενδεχομένως, τα κόμματα να δουν μια τέτοια πρωτοβουλία ως απόπειρα συνενοχής και διαμοιρασμού ευθυνών και ίσως να καταλήξουν αρνητικά - με το σκεπτικό "όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια".

Στην περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει το Συμβούλιο των Αρχηγών για το Ασφαλιστικό, το εναλλακτικό σενάριο του Μαξίμου προβλέπει είτε συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των κομμάτων κατά μόνας είτε προσκλήσεις για συμμετοχή στελεχών των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης και διάλογο με την κοινωνία.


Ροή Ειδήσεων