IFmedia

Το απόλυτο φιάσκο! Αναβλήθηκαν οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.Tι κατάγγειλαν οι υποψήφιοι.

Sun 22 Nov 2015 16:06 203

Αναβλήθηκαν λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα οι εκλογές νέου προέδρου στην Νέα Δημοκρατία.

Αν και η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου στην Νέα Δημοκρατία αναμένονταν να ξεκινήσει στις 7:00, το πρωί της Κυριακής, τελικά αναβλήθηκε χωρίς, όμως, να έχει οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης το πρωί της Κυριακής ζήτησε ευθέως την παραίτηση του κ. Παπαμιμικού λέγοντας είναι υπεύθυνος για την αναβολή των εκλογών.

«Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμα. Η σημερινή εικόνα δεν τιμά τη Ν.Δ.», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη Ν.Δ. για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει πλανώνται πλάνην οικτράν» τόνισε.

Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, υπεύθυνη για την αναβολή των εκλογών είναι η εταιρεία που είχε αναλάβει την ηλεκτρονική υποστήριξη της διεξαγωγής.

Τι δήλωσε κ. Μεϊμαράκης;

Μέσω του εκπροσώπου του, Θεόδωρου Αμπατζόγλου ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως πλήρη ευθύνη της αποτυχίας διεξαγωγής των εκλογών φέρει η αρμόδια εταιρεία αλλά και σε όλοι όσοι έχουν λόγο σ΄αυτή την διαδικασία.

Στην συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης κατήγγειλε πως: «Η εταιρία που διορίστηκε από κάποιους, καθυστέρησε επίτηδες τη διαδικασία μέχρι να αποφασιστεί η αναβολή της» και σημείωσε πως λόγος είναι το προβάδισμα του.

Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία από κάλπες που άνοιξαν το πρωί και οι πολίτες ψήφισαν χειρόγραφα με πρωτοβουλία των τοπικών εφορευτικών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι την ώρα που η ΚΕΦΕ αποφάσισε την αναβολή της διαδικασίας.

Ποια ήταν τα πρώτα αποτελέσματα που παρουσίασε ο κ. Μεϊμαράκης:

Στο εκλογικό τμήμα Λαγκάδα Θεσσαλονίκης:
Μεϊμαράκης 33 (ψήφους)
Τζιτζικώστας 15
Γεωργιάδης  7
Μητσοτάκης 2

Πεντέλης:
Μεϊμαράκης 39
Μητσοτάκης 21
Γεωργιάδης    9
Τζιτζικώστας 1

Κήθυρα:
Μεϊμαράκης 10
Μητσοτάκης 4
Γεωργιάδης     1
Τζιτζικώστας 1

Δερβένι:
Μεϊμαράκης 9
Τζιτζικώστας 3
Γεωργιάδης  1
Μητσοτάκης 1

Ανδραβίδα:
Μεϊμαράκης 33
Γεωργιάδης  2

Τι προτείνει ο κ. Μητσοτάκης;

Με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά την άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου αλλά και την αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Τι τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

«Η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του Κόμματός μας. Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους.

Ζητώ:

- Άμεση απόφαση της ΚΕΦΕ για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

- Άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

- Αντικατάσταση του Προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου

- Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό

- Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος.

Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Τι τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας;

«Αυτά που συμβαίνουν είναι αδιανόητα. Προσβάλουν τον κόσμο, απαξιώνουν τη ΝΔ και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και τώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους.

Ο κ. Μεϊμαράκης που είχε αναλάβει τη διαδικασία οφείλει να παραιτηθεί και να οριστεί νέος μεταβατικός πρόεδρος που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία σύμφωνα με το καταστατικό.

Ζητώ παραίτηση όλης της ΚΕΦΕ και συνάντηση στις 19:00 με τους τέσσερις υποψηφίους. Λυπάμαι για τους Νεοδημοκράτες που στήθηκαν στις ουρές και να ξέρουν κάποιοι ότι η αλλαγή που θα γινόταν σήμερα, θα έρθει πιο μεγάλη και ηχηρή την επόμενη εβδομάδα»

Σημείωση!

Η απόφαση για αναβολή πάρθηκε στην συνεδρίαση της η Κ.Ε. της ΝΔ η οποία διεξήχθη στις 9:30.

Τι έχουν πει οι υποψήφιοι;

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης  ήταν αυτός που ζήτησε πρώτος να αναβληθεί η σημερινή ψηφοφορία και τόνισε πως αν δεν γινόταν δεκτό το αίτημα του ο ίδιος θα ακύρωνε την υποψηφιότητα του για την θέση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε τους ψηφοφόρους για το πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας μέσω twitter και τους ζήτησε συγνώμη.

M΄ένα tweet  απευθύνθηκε ψηφοφόρους του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τόνισε: Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 9.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση.

Μέσω twitter μίλησε στους υποψηφίους και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

ipop.gr

 


Ροή Ειδήσεων