IFmedia

Οργή στη ΝΔ από το εκλογικό φιάσκο

Sun 22 Nov 2015 15:47 184

Οργή επικρατεί στη ΝΔ από το σημερινό φιάσκο που οδήγησε τελικά στην αναβολή των εκλογών.

Στο στόχαστρο των υποψηφίων, που πάντως αφήνουν και πολιτικές αιχμές, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος καθώς τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν και οδήγησαν στην πτώση του συστήματος αλλά και οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, είχαν από πολλούς εντοπιστεί ήδη από χθες. Παραίτηση της ΚΕΦΕ ζητούν Β.Μεϊμαράκης, Απ. Τζιτζικώστας και Κ. Μητσοτάκης.

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης ήταν ο πρώτος που ζήτησε την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας εξαπολύοντας βολές κατά του Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος για το επόμενο διάστημα από την Μαριέττα Γιαννάκου και άμεση παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου. «Η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου Προέδρου της ΝΔ αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος μας. Αυτό που προέχει είναι αυτή τη στιγμή η επιβίωση της ΝΔ». Επιπλέον, ζητά την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. 

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να παραιτηθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενώ πρότεινε συνάντηση των 4 υποψηφίων για τις 19:00 το απόγευμα προκειμένου να συνεχιστεί το συντομότερο δυνατόν η εκλογική διαδικασία. 

«Οσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει αυτα που κάνει πλανώνται πλάνη οικτρα.Το σημερινό φιασκο έχει υπευθύνους που πρέπει να παραιτηθούν. Πρέπει ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά και να κάνουμε εκ νέου εκλογές γιατί σημερα δεν μπορεί να γίνουν. Η ΝΔ και οι Νεοδημοκράτες θα πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας για να παμε μπροστά» δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί έντονος προβληματισμός ενώ αρκετός κόσμος που είχε φτάσει από το πρωί στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα για να ψηφίσει αποχωρούσε απογοητευμένος.

Η εταιρία που είχε αναλάβει την διενέργεια των εκλογών, πάντως, με επιστολή της ανέλαβε την ευθύνη για τη μη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και αναφέρει ότι θα επιστρέψει άμεσα την προκαταβολή που έχει λάβει.

cnn.gr


Ροή Ειδήσεων