IFmedia

Δείτε πόση εφορία θα πληρώσει όποιος κερδίσει το τζακποτ στο αμερικανικό τζόκερ ύψους 1,4 δισ.

Δευ 11 Ιαν 2016 20:47 799

Το νέο Powerball αναμένεται να προσφέρει στον υπερτυχερό κέρδη ύψους 1,4 δισ. δολαρίων.

Έτσι, αν τελικά υπάρξει ένας νικητής, αυτός μπορεί να κερδίσει το συγκεκριμένο αστρονομικό ποσό, το οποίο όμως θα είναι κατά... κάτι λιγότερο αφού μερίδιο στα κέρδη έχει και η αμερικανική εφορία.

Η κλήρωση τις 13ης Ιανουαρίου θα κάνει ευτυχισμένο έναν ή περισσότερους υπερτυχερούς, όμως αν υποτεθεί ότι υπάρχει ένας υπερτυχερός, αν θέλει να είναι πραγματικά κερδισμένος θα πρέπει να επιλέξει να μην πάρει τα χρήματα στο χέρι αλλά σε βάθος 29 ετών.

Αν επιλέξει την εφάπαξ πληρωμή, τότε η εφορία θα του πάρει 400 εκατ. δολάρια, αφού θα εισπράξει "μόλις" 868 εκατ. δολάρια από τα 1,4 δισ., με το υπόλοιπο του ποσού να πηγαίνει σε φόρους.

Βέβαια υπάρχει και εδώ παραθυράκι για να γλυτώσει κάποιος του φόρους. Μπορεί αρχικά να επιλέξει την ετήσια αποζημίωση και αφού πληρώσει φορολογία 40% στα 5,45 εκατ. δολάρια της δόσης, μετά να μετακομίσει σε μία πολιτεία με χαμηλή η μηδενική φορολογία.

Φλώριδα, Νεβάδα και Τέξας δεν έχουν φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Τα χρήματα από την αμερικανική λοταρία είναι πλήρως φορολογήσιμα και έτσι αν ένας νικητής έχει την ατυχία να μένει σε μία πολιτεία με υψηλό φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, φόρος 7% θα μειώσει το ποσό των κερδών ύψους 868 εκατ. δολαρίων κατά 61 εκατ, φόρος που στην Μασαχουσέτη φτάνει το 12%, ενώ στην Χαβάη το 11%

Μάλιστα στη Νέα Υόρκη, εκτός από τον φόρο αυτό, υπάρχει και άλλος δημοτικός φόρος ύψους 3,876%.

Ακόμα και να θέλει να... ξεφορτωθεί κανείς κάποια χρήματα, δανείζοντας τα σε οικείους και συγγενείς, θα κληθεί να πληρώσει φόρο δωρεάς ύψους 7,8% για κάθε 25 εκατ. δωρεάς.

Από τα 868 εκατ. δολάρια αν αφαιρεθεί η επιπλέον φορολόγηση μένουν 463 εκατ. Έτσι το 68% του αρχικού ποσού των 1,4 δισ. θα έχει χαθεί τελικά από την φορολόγηση.


Ροή Ειδήσεων