IFmedia

Σαουδάραβας βασιλιάς απαγορεύει το μπάνιο στους κατοίκους της Νίκαιας

Τετ 22 Ιούλ 2015 09:59 943

Σοβαρά προβλήματα έχουν την τελευταία εβδομάδα στη Νίκαια. Ο βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας έχει αγοράσει σπίτι στην περιοχή και έχει ζητήσει την περίφραξη της δημόσιας παραλίας κάθε φορά που την επισκέπτεται. Οι κάτοικοι και οι παραθεριστές διαμαρτύρονται εντόνως και μάλιστα ζήτησαν την παρέμβαση του Γάλλου προέδρου για το δικαίωμα τους στο ελεύθερο μπάνιο. 

Συγκεκριμένα, ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας έχει διατάξει το κλείσιμο μιας ολόκληρης δημόσιας παραλίας στην περιοχή Βαλορί στη Νίκαια - η οποία περιλαμβάνει και ειδικό χώρο για γυμνιστές – εν όψει των θερινών διακοπών του στη βίλα του, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία. 

Μάλιστα, ήδη έχουν τοποθετηθεί συρματοπλέγματα, εργάτες χτίζουν μαι τσιμεντέναι προβλήτα και το λιμενικό έχει απαγορεύσει ακόμα και στους ψαράδες να ανοιχτούν στη θάλασσα γύρω από την παραλία. 

Οι εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας επικαλούνται την ασφάλεια των γαλαζοαίματων.

Καθώς όμως η παραλία είναι δημόσια, οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί - απέστειλαν μάλιστα και επιστολή στον Φρανσουά Ολάντ ζητώντας του παρέμβει, καθώς “το κλείσιμο της παραλίας αποτελεί προσβολή για την Γαλλία και τις πολύτιμες δημοκρατικές αξίες της».


Ροή Ειδήσεων