IFmedia

Αξιόλογη προσπάθεια από τον αντιπρόεδρο της Ε.Π.Σ.Δ. Θεοδόση Στεφανάκη

Wed 24 Feb 2016 10:41 594

Έναν πολύτιμο οδηγό διοίκησης και οργάνωσης των αθλητικών οργανισμών θα έχουν σύντομα στα χέρια τους οι παράγοντες των συλλόγων της Δωδεκανήσου

 

Βιβλίο, το οποίο θα αποτελέσει πολύτιμο σύμβουλο των διοικήσεων των ερασιτεχνικών σωματείων της Δωδεκανήσου, συγγράφει ο Β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΔ και οικονομολόγος Θεοδόσης Στεφανάκης.

 

Το ολοένα και πιο σύνθετο και πολύπλοκο οικονομικό, φορολογικό και νομικό περιβάλλον, εντός του οποίου λειτουργούν οι σύλλογοι, απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, προκειμένου να αποφευχθούν παγίδες και να διασφαλιστεί καταρχήν η βιωσιμότητα και κατά δεύτερο λόγο, η ανάπτυξη των αθλητικών οργανισμών.

 

Αυτή ακριβώς την υπηρεσία επιθυμεί να προσφέρει μέσα από το εγχείρημά του ο Θεοδόσης Στεφανάκης, ο οποίος εδώ και δύο μήνες εργάζεται προκειμένου να συγκεντρώσει, μέσα από τη βιβλιογραφία και τη νομοθεσία το υλικό, το οποίο θα μετατρέψει σε βιβλίο-εγχειρίδιο, στην ουσία έναν πρακτικό οδηγό για τους παράγοντες.

 

Στο βιβλίο θα αναλύονται με ακρίβεια και με τρόπο απλό και απολύτως κατανοητό ζητήματα νομικού, φορολογικού και λογιστικού ενδιαφέροντος, ενώ θα παρατίθενται παραδείγματα χειρισμού πλήθους συγκεκριμένων ζητημάτων, που συνήθως δυσκολεύουν τα σωματεία.

 

Η έκδοση του βιβλίου εγκρίθηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΔ, ενώ έχει ενημερωθεί και η ΕΠΟ, οι άνθρωποι της οποίας βρήκαν το εγχείρημα εξαιρετικά ενδιαφέρον και δεσμεύτηκαν να το στηρίξουν.

 

Σημειώνεται, πως το βιβλίο δεν θα διατίθεται προς πώληση, αλλά θα μοιραστεί στα σωματεία.

Βιβλίο για τα σωματεία συγγράφει ο Θεοδόσης Στεφανάκης - Η ΡΟΔΙΑΚΗ

 


Ροή Ειδήσεων