Ο άγριος βιασμός της Βίσση από τους Γερμανούς στρατιώτες

Mon 16 Feb 2015 17:34 374

Σοκάρει η σκηνή του βιασμού στις «Καμπάνες του Edelweiss». Η νέα ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα με πρωταγωνίστρια την Aννα Βίσση έκανε τους θεατές να... παγώσουν από τα πρώτα λεπτά της πρεμιέρας της στο θέατρο Πάνθεον.Ο βιασμός της Αννας Ορλάντο (Ελενα Κέκκου) από τους Γερμανούς στρατιώτες

Η ηθοποιός Eλενα Κέκκου, που υποδύεται την κεντρική ηρωίδα Aννα Ορλάντο σε νεαρή ηλικία, πέφτει θύμα μιας σεξουαλικής κτηνωδίας με «αυτόπτη μάρτυρα» την ίδια τη Βίσση! Τι εννοούμε; Τόσο η διάσημη τραγουδίστρια όσο και η ενζενί που επιλέχθηκε να την ενσαρκώσει στα νιάτα της βρίσκονται στο σανίδι τη στιγμή του βιασμού. Η πρώτη αφηγείται το δράμα και η δεύτερη το βιώνει! Σκηνοθετημένη από τον Γιάννη Κακλέα στα πρότυπα των παραγωγών του εξωτερικού, η ιστορία αρχίζει από το... τέλος, με την πρωταγωνίστρια να ξετυλίγει το νήμα της υπόθεσης μέσα από τη φυλακή. 

Υπό τους ήχους των μελωδιών του Καρβέλα το σκηνικό αλλάζει, οι φυλακές μετακινούνται στην άκρη (μαζί με τη Βίσση) και οι θεατές μπαίνουν σε ένα πανδοχείο που λέγεται «Οι καμπάνες του Edelweiss». Κάπως έτσι ξεκινούν τα βάσανα της Αννας Ορλάντο, η οποία δέχεται επίθεση από δύο Γερμανούς στρατιώτες που τη βιάζουν με πρωτοφανή αγριότητα και την αφήνουν έγκυο!

Η συνέχεια βρίσκει την Αννα Βίσση να παίρνει τη σκυτάλη του ρόλου τραγουδώντας με ένα μωρό στην αγκαλιά, το οποίο αποφασίζει με πόνο ψυχής να εγκαταλείψει. Είναι ο γιος της, που θα επιστρέψει στη ζωή της έπειτα από πολλά χρόνια και θα τον ερωτευτεί με πάθος, χωρίς να γνωρίζει φυσικά την πραγματική του ταυτότητα! 

Η Αννα Βίσση τραγουδώντας με ένα μωρό στην αγκαλιάΟι ανατροπές στην ιστορία του Νίκου Καρβέλα είναι πολλές. Μάλιστα, πέρα από τη σκηνή του βιασμού, στις «Καμπάνες του Edelweiss» υπάρχουν και άλλες που είναι αρκετά σκληρές, καθώς μεταξύ των θεμάτων που θίγονται στο έργο είναι και η παιδική σεξουαλική κακοποίηση, όπως επίσης και η μάστιγα των ναρκωτικών.

Χειροκρότημα

Στις πρώτες θέσεις του θεάτρου Πάνθεον τη βραδιά της πρεμιέρας βρέθηκαν φυσικά ο δημιουργός της παράστασης Νίκος Καρβέλας με τη γυναίκα του Αννίτα Πάνια, ο Λάκης Γαβαλάς, η σοπράνο Αναστασία Ζαννή και ο Κώστας Φραγκολιάς, o πάλαι ποτέ σύντροφος της Αννας Βίσση, με τον οποίο η τραγουδίστρια διατηρεί άριστες σχέσεις.Οι πρωταγωνιστές της παράστασης χαιρετούν το κοινό.

Το χειροκρότημα του κοινού στο φινάλε της παράστασης υπήρξε θερμό και παρατεταμένο, ειδικά τη στιγμή που η Αννα παρουσίασε τον Αιμιλιανό Σταματάκη, ο οποίος υποδύεται τον γιο και εραστή της. 

Στα highlights της πρεμιέρας συγκαταλέγεται και το φιλί στα χείλη που έδωσε η τραγουδίστρια στον ηθοποιό Γιάννη Σιαμσιάρη, ο οποίος δίνει σάρκα και οστά στον πρώτο της άντρα. 

Τον θίασο συμπληρώνουν οι Θανάσης Αλευράς, Τάνια Τρύπη, Ιβάν Σβιτάιλο, Nικόλαος Καραγκιαούρης, Ελένη Αλεξανδρή, Αρης Πλασκασοβίτης και Νικόλας Ραπτάκης.Το φιλί της Αννας Βίσση στον Γιάννη Σιαμσιάρη

Τα φλας έπεσαν στην Κέκκου

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα, η Ελενα Κέκκου, η ηθοποιός που υποδύεται την Αννα Ορλάντο σε νεαρή ηλικία, έδειξε πολύ νωρίς την έφεσή της στον αθλητισμό και την τέχνη. 

Αρχισε να κάνει ρυθμική γυμναστική σε ηλικία 12 ετών. Επειτα από οκτώ μήνες επιλέχθηκε από την εθνική ομάδα του ανσάμπλ. Το 2004 η Ελενα Κέκκου με χορογράφο τον Alexei Feoctistov χόρεψε τα έργα «Les Sylphides» και «Polovtsian Dances». Το 2010 αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και συνέχισε με συνεργασίες με τους χορογράφους Richard Alston και Martin Lawrence. Από το 2011 είναι χορεύτρια της ομάδας Aenaon Dance Theater του Daniel Lommel.

Ηλίας Μαραβέγιας 

espressonews

 


Gallery

Ροή Ειδήσεων