IFmedia

Δραματικές ώρες: Καίγεται όλη η Ελλάδα

Fri 17 Jul 2015 20:58 190

Η κατάσταση είναι δραματική σε Υμηττό, Κορωπί, Χαλκίδα και Λακωνία - Σε κόκκινο συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός - Στις φλόγες έχει παραδοθεί ο Υμηττός και η Λακωνία - Καίγονται σπίτια- Σε απόγνωση οι κάτοικοι - Εκκενώνονται οικισμοί, η Μονή του Αγίου Ιωάννη και κτήριο του Χαμόγελου του Παιδιού - Ένας τουρίστας νεκρός από αναθυμιάσεις στη Λακωνία - Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους - Ψυχραιμία και επιφυλακή συνέστησε ο πρωθυπουργός

Το πολιτικό timing, λίγο μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων και λίγο πριν κλειδώσει η συμφωνία με τους δανειστές, είναι όντως πολύ περίεργο και θυμίζει άλλες εποχές πολιτικής αποσταθεροποίησης. Δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών ξέσπασαν λίγες ώρες πριν από τον ανασχηματισμό. Πολίτες και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης μιλούν ανοικτά για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών με συνεχή διασπορά μετώπων με στόχο τη δημιουργία πολιτικής εμπλοκής. 

Το σχέδιο είναι ακριβώς ίδιο με την περίοδο των φονικών πυρκαγιών του 2007 επί κυβερνησης Καραμανλή. Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2007, συνέβη μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά μέρη της χώρας, κυρίως τον μήνα Αύγουστο, έκαψαν περισσότερα από 268.834 εκτάρια (≈2.700km2) γης, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων.


Ροή Ειδήσεων