IFmedia

Μεγάλη αλυσίδα ρούχων και αξεσουάρ κλείνει 100 καταστήματα

Thu 11 Aug 2016 16:54 18056

Η μεγάλη αμερικανική αλυσίδα πολυτελών ρούχων και αξεσουάρ Macy’s τρέχει να προλάβει την online εποχή.

 

Σε μια ύστατη προσπάθεια να στραφεί δυναμικά στο online shopping η πολύ γνωστή αμερικανική αλυσίδα ρούχων και αξεσουάρ, Macy’s, αποφάσισε να κλείσει περίπου 100 φυσικά καταστήματα (το 15% του συνολικού της δικτύου).

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε την απόφασή της σήμερα αφού είδε τις πωλήσεις της το β’ τρίμηνο να μειώνονται κατά 10%, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα καταστήματα θα βάλουν «λουκέτο» το 2017.

 

Η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο συνολικής αλλαγής της στρατηγικής της, καθώς η εταιρεία θα εστιάσει στο χτίσιμο mega stores μεγαλύτερων σε μέγεθος, με πιο εξειδικευμένο προσωπικό και στροφή στις νέες τεχνολογίες.

 

«Λειτουργούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς και η εταιρεία οφείλει να προσαρμοστεί και τρέξει αποφασιστικά προς τα μπρος ώστε να διατηρήσουμε τη δυναμική της αλυσίδας» ανέφερε ο CEO της Macy’s Terry Lundgren.

 

Όσο για τους εργαζόμενους που θα μείνουν στο δρόμο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να προσλάβει όσους έχει ανάγκη σε άλλα καταστήματα, ενώ για εκείνους που θα χάσουν τη δουλειά τους θα υπάρξουν άλλα προνόμια, χωρίς να διευκρινίζεται ποια μπορεί να είναι αυτά.

 


Ροή Ειδήσεων