Θεαματικά μουσεία σε όλο τον κόσμο από το... μέλλον!

Sat 08 Nov 2014 13:17 348

Φιλοδοξώντας να μετατραπούν σε ορόσημα των πόλεων, που θα τα φιλοξενήσουν, αλλά και διάσημα αξιοθεάτα, που θα προσελκύουν εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο, τα μουσεία του μέλλοντος έχουν σχεδιαστεί για να εντυπωσιάσουν με την πρώτη ματιά.

Η Telegraph μας παρουσιάζει τα πιο θεαματικά μουσεία σε όλο τον κόσμο, που θα ανοίξουν για το κοινό τους τα επόμενα χρόνια.

Μουσείο Αφηγηματικής Τέχνης, Σικάγο, ΗΠΑ

Ο δημιουργός του Star Wars, George Lucas, έχει ανακοινώσει ότι την οικοδόμηση και τη χρηματοδότηση με 300 εκατομμύρια δολάρια ενός νέου μουσείου στο Σικάγο. Το Μουσείο Αφηγηματικής Τέχνης θα είναι αφιερωμένο στην έννοια της αφήγησης και θα ανοίξει το 2019.

Zeitz MOCAA, Κέιπ Τάουν, Αφρική

Ο σχεδιαστής της θεαματικής εστίας, που φώτισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, Thomas Heatherwick είναι ο αρχιτέκτονας του μουσείου Zeitz MOCAA, που αναμένται να ανοίξει το 2016 στο Κέιπ Τάουν. Αυτό το μουσείο σύγχρονης αφρικανικής τέχνης θα έχει μοντέρνο design και θα διαθέτει 42 κάθετους τσιμεντένιους σωλήνες στο κέντρο του.

Εθνικό Μουσείο Τέχνης, Πεκίνο, Κίνα

Σχεδιασμένο από τον Jean Nouvel, το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας στο Πεκίνο θα περιλαμβάνει διάφορα απρόσμενα στοιχεία, όπως έναν εσωτερικό κήπο. Η κατασκευή του ξεκίνησε φέτος.

Μουσείο των Μάγιας της Αμερικής, Γουατεμάλα, Αμερική

Το Museo Maya de America, που θα φιλοξενηθεί στην Γουατεμάλα αναμένεται να γίνει το πιο σημαντικό μουσείο της ιστορίας των Μάγια στην Κεντρική Αμερική. Σχεδιασμένο από την ελβετική αρχιτεκτονική εταιρεία, Harry Gugger Studio, αναμένεται να ανοίξει το 2017.

Broad Gallery, Λος Άντζελες

Ανοίγοντας τις πύλες του στην Grand Avenue του Λος Άντζελες το 2015, η Broad Gallery θα αναδείξει έργα της σύγχρονης τέχνης. Η πινακοθήκη πήρε το όνομα της από τους χρηματοδότες και φιλάνθρωπους Eli και Edythe Broad και θα παρουσιάζει, επίσης, έργα τέχνης από την προσωπική τους συλλογή.

Το κτίριο βρίσκεται δίπλα στο θεαματικό Μέγαρο Μουσικής Walt Disney, το σχέδιο του οποίου επιμελήθηκε ο διάσημος αρχιτέκτονας Frank Gehry.

Κτίριο M+, Χονγκ Κονγκ, Κίνα

Προγραμματισμένο να ανοίξει το 2018, το κτίριο Μ + του Χονγκ Κονγκ θα διαθέτει διάφορους πολιτιστικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένου ενός εντυπωσιακού μουσείου.

Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, Tianjin, Κίνα

Το Ναυτικό Μουσείο της Κίνας, στην παραθαλάσσια πόλη Tianjin θα ανοίξει το 2015, στεγάζοντας διαφορετικά τμήματα εκθέσεων, σε κάθε μια από τις πέντε μεγαλειώδεις αίθουσες του.

Μουσείο ανθρώπινου σώματος, Μονπελιέ, Γαλλία

Η δανέζικη αρχιτεκτονική εταιρεία BIG κέρδισε τον διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του Μουσείου ανθρώπινου σώματος, της πόλης Μονπελιέ. Η δομή του μουσείου, θα αποτελείται από οκτώ κυρτούς, συνδεδεμένους εκθεσιακούς χώρους.

Tate Modern, Λονδίνο, Αγγλία

Οι αλλαγές στην πολιτιστική σκηνή του Λονδίνου, περιλαμβάνουν έναν εντυπωσιακό πύργο από τούβλα, που θα αποτελέσει την επέκταση ενός από τα πιο διάσημα μουσεία σύγχρονης τέχνης στον κόσμο, της Tate Modern και μάλιστα μέσα στο 2016.

Μουσείο Design, Λονδίνο, Αγγλία

Παράλληλα, το Μουσείο Design της πόλης θα μετεγκατασταθεί στο πρώην κτίριο του Ινστιτούτου Κοινοπολιτείας στην οδό Kensington το 2016. Οι εσωτερικοί χώροι του θα σχεδιαστούν από τον John Pawson.

Μουσείο Audemars Piguet, Δυτική Ελβετία

Αυτή η μικροκαμωμένη και εν μέρει υπόγεια σπειροειδής δομή είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στον Ελβετό ωρολογοποιό Audemars Piguet. Ο χώρος βρίσκεται δίπλα στα εργαστήρια της εταιρείας στη δυτική Ελβετία και έχει σχεδιαστεί από την δανέζικη αρχιτεκτονική εταιρεία BIG.

Saadiyat Island, Αμπού Ντάμπι

Ένα από τα πιο φιλόδοξα πολιτιστικά κέντρα στον κόσμο, χτίζεται αυτή τη στιγμή στο Αμπού Ντάμπι. Το νησί Saadiyat αναμένεται να ανοίξει το 2020, αποτελώντας μια νέα πολιτιστική συνοικία, που θα περιλαμβάνει μια σειρά από μοναδικά μουσεία, σχεδιασμένα από διάσημους αρχιτέκτονες.

Λούβρο, Αμπού Ντάμπι

Ένα από τα μουσεία, που θα φιλοξενηθούν στο νησί Saadiyat θα είναι και ένα παράρτημα του Λούβρου, σε σχέδια του Jean Nouvel. Θα διαθέτει μια συλλογή εμπλουτισμένη με εκθέματα από το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και αναμένεται να ανοίξει το 2017.

Εθνικό Μουσείο Zayed, Αμπού Ντάμπι

Το θεαματικό κτίριο του Εθνικού Μουσείου Zayed θα είναι ένα ακόμα από τα μουσεία, που θα κοσμεί το νησί Saadiyat και είναι σχεδιασμένο από τον Norman Foster.


Ροή Ειδήσεων