Αυτές είναι οι ομορφότερες παραθαλάσσιες πόλεις στον κόσμο

Sat 04 Oct 2014 14:14 373

Η ιστοσελίδα Huffington Post επέλεξε για σας και σας παρουσιάζει σε καταπληκτικές φωτογραφίες μερικές από τις πιο γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις στον πλανήτη. Εσείς, απλά, προς το παρόν, θαυμάστε τις ή αν θέλετε, ας τις έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, όταν σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας...

1. Polperro, Βρετανία

 Μια ειδυλλιακή πόλη στην Κορνουάλη, που τίποτα δεν μαρτυρά το «αμαρτωλό παρελθόν» της. Στον 18ο αιώνα η πόλη υπήρξε το σημείο εισόδου για λαθρεμπόρους αλκοόλ και καπνού.


2. Saint George Βερμούδες

Κτίστηκε τον 17ο αιώνα και «καυχάται» για την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που κατασκευάστηκε το 1612 και είναι η παλαιότερη αγγλικανική εκκλησία του Δυτικού ημισφαιρίου.


3. Μanarola, Ιταλία

 Η χώρα διαθέτει αμέτρητες όμορφες πόλεις δίπλα στο κύμα, αλλά η γραφική Manarola ξεχωρίζει με τα σπίτια των κατοίκων της που έχουν «σκαρφαλώσει» στα βράχια.


4. Camden, στη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ

 Ξεχωρίζει από τα όμορφα σπίτια της φτιαγμένα με τούβλα και από τις ακτές της στις οποίες αράζουν δεκάδες σκάφη. Η πόλη καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1892 και κτίστηκε εκ νέου.

5. Kotor, στο Μαυροβούνιο

 Κτίστηκε πριν 2.000 χρόνια και είναι η αρχαιότερη πόλη της χώρας. Πέρα από το «ήρεμο» λιμάνι της, η πόλη ξεχωρίζει για τα ιστορικά της κτήρια.


6. Lunenburg, Καναδάς

Βρίσκεται στη Νέα Σκωτία και αποτελεί μια από τις ελάχιστες περιοχές της Βορείου Αμερικής που έχει χαρακτηριστεί «μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς» από την Unesco!

7. Sidi Bou Said, Τυνησία

Μόλις λίγα λεπτά έξω από την Τύνιδα, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ποιος θα πίστευε ότι υπάρχει μια γραφική μεσογειακή πόλη, με εντυπωσιακό λιμάνι, άσπρα σπίτια και δρόμους φτιαγμένους από πέτρα. Σκέφτηκε κανείς ότι θυμίζει ελληνικό νησί στο Αιγαίο;


Ροή Ειδήσεων