Οι πιο χαλαρωτικοί προορισμοί για μοναχικές αποδράσεις

Thu 11 Sep 2014 10:20 506

Ένα μοναχικό ταξίδι είναι μια απελευθερωτική και απίστευτα συναρπαστική εμπειρία, που θα διώξει μακριά τα άγχη της καθημερινότητας, βοηθώντας σας να ανακαλύψετε καλύτερα τον εαυτό σας.

Αν αναζητάτε ένα χαλαρωτικό ταξίδι, καλό είναι να επιλέξετε έναν προορισμό που είναι ασφαλής για τους ταξιδιώτες, φιλικός, ήσυχος και γεμάτος φυσικά τοπία για εξερεύνηση.

Από την αγροτική Ιρλανδία στα γαλήνια νησιά του Βιετνάμ, ένα σόλο ταξίδι είναι η ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψετε νέους πολιτισμούς σε μερικές από τις πιο ζωντανές πόλεις του κόσμου, απολαμβάνοντας μαγευτικά τοπία.

Η Huffington Post μας προτείνει δέκα ξεκούραστους προορισμούς για μοναχικές διακοπές.

Κόστα Ρίκα

Διαθέτοντας τα υψηλότερα ποσοστά ασφάλειας και ευτυχίας στον κόσμο, η Κόστα Ρίκα σας προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για μια ήρεμη απόδραση, που συνδυάζει την περιπέτεια με την χαλάρωση.

Απολαύστε surfing, καγιάκ, ιππασία και πεζοπορία στα τροπικά δάση και τις μαγευτικές παραλίες και επιλέξτε για τη διαμονή σας ένα από τα μικρά eco-resorts.

Μαλαισία

Ασφαλής, οικονομικά προσιτή και γεμάτη ευκαιρίες για υπαίθριες εξερευνήσεις, η Μαλαισία είναι ένας κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός για μοναχικά ταξίδια στην Ασία. Περπατήστε στην εξοχή και απολαύστε την ηρεμία και τη γαλήνη σε ένα από τα παραθαλάσσια θέρετρα του Βόρνεο.

Μην παραλείψετε μια στάση στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ για να απολαύσετε την τοπική κουλτούρα και κουζίνα.

Η χώρα είναι γνωστός ασφαλής προορισμός για γυναίκες, που ταξιδεύουν μόνες, αν και συστήνεται σε αυτές να φορούν σεμνά ρούχα την ημέρα και να αποφεύγουν τα ακριβά κοσμήματα και αξεσουάρ, που θα μπορούσαν να προσελκύσουν τους κλέφτες.

Στοκχόλμη, Σουηδία

Αν και η Στοκχόλμη βρίσκεται στην ακριβότερη πλευρά, παρόλα αυτά η σουηδική πρωτεύουσα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές στην Ευρώπη για μοναχικούς ταξιδιώτες.

Η ζωντανή πολιτιστικά και πλούσια ιστορικά πόλη είναι ασφαλής, καθαρή και εύκολη στην περιήγηση, ενώ είναι γεμάτη αξιοθέατα που δεν χρειάζονται συντροφιά για να τα απολαύσετε.

Επισκεφθείτε τον πύργο του Δημαρχείου για να θαυμάσετε την εκπληκτική, πανοραμική θέα στης πόλης, ανακαλύψτε τη μεσαιωνική ιστορία στην παλιά πόλη και κάντε μια βαρκάδα γύρω από την πόλη.

Σίδνεϊ, Αυστραλία

Διαθέτοντας άφθονους φιλικούς ντόπιους, η πόλη του Σίδνεϊ είναι ένας φιλόξενος προορισμός, ειδικά για νέους ταξιδιώτες και μοναχικούς ταξιδευτές.

Απολαύστε τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα μουσεία της πόλης και κάντε μια βόλτα ως την ακτή για πεζοπορία και χαλαρωτικές στιγμές στην παραλία.

Η πόλη είναι ασφαλής για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες, ενώ οι πολλοί τουρίστες σας εγγυώνται παρέα για το ποτό σας και χρήσιμες συμβουλές για αποδράσεις.

Ιρλανδία

Εξερευνήστε μίλια καταπράσινων λόφων, εντυπωσιακές βραχώδεις τοποθεσίες δίπλα στη θάλασσα και γνωρίστε τους φιλόξενους κατοίκους της χώρας στις παμπ, κατά τη διάρκεια της περιήγησης σας στο Δουβλίνο και την ιρλανδική ύπαιθρο.

Δεν θα δυσκολευτείτε να ανακαλύψετε τα καλύτερα μαγαζιά και οικονομικά καταλύματα ή να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να απολαύσετε μια ήσυχη, παραθαλάσσια διαδρομή.

Η χώρα είναι πλούσια σε ιστορία και γοητεία της υπαίθρου και φυσικά, όμορφα ιστορικά κάστρα και εκκλησίες.

Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Η γραφική πρωτεύουσα της Ισλανδίας είναι ειρηνική και γεμάτη εντυπωσιακά τοπία, ενώ προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες για να την εξερευνήσετε μόνοι.

Οι ντόπιοι είναι φιλικοί, το τοπίο όμορφο και το Ρέικιαβικ πλούσιο σε πολιτισμό, καλό φαγητό και την τέχνη, όπως για παράδειγμα στο Εθνικό Μουσείο της Ισλανδίας και την Εκκλησία Hallgrimur.

Αξίζει μια επίσκεψη στο περίφημο, γεωθερμικό σπα, Blue Lagoon, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία του νησιού και να κάνετε μπάνιο σε φυσικά θερμαινόμενα, πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία νερά, τα οποία πιστεύεται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Νέα Ζηλανδία

Αν αναζητάτε μια πραγματικά μακρινή απόδραση από όλα και θέλετε να βιώσετε μια νέα κουλτούρα, απολαμβάνοντας μερικά από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία στον κόσμο, ταξιδέψτε στη Νέα Ζηλανδία.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τη γη του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" είναι να περπατήσετε στην ύπαιθρο, ξεκινώντας ή τελειώνοντας το ταξίδι σας στο Ώκλαντ.

Κάντε φίλους, βιώστε την άγρια ​​ζωή και βρείτε χρόνο για να φωτογραφήσετε το μαγευτικό σκηνικό.

Μπελίζ, Αμερική

Η Μπελίζ έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε έναν δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό της Κεντρικής Αμερικής. Η παράκτια περιοχή, ανάμεσα στο Μεξικό και τη Γουατεμάλα έχει πολλά να προσφέρει στους σόλο ταξιδιώτες Στην ιδιαίτερη.

Εξερευνήστε τα αρχαία ερείπια των Μάγια, απολαύστε το μπάνιο σας, τις καταδύσεις και τηνν κολύμβηση με αναπνευστήρα και χαλαρώστε στις υπέροχες παραλίες στο Queen Cays.

Η χώρα είναι ασφαλής τόσο για άνδρες, όσες και για γυναίκες, που ταξιδεύουν μόνες και αν και η αγγλική γλώσσα είναι αυτή που χρησιμοποιείται κυρίως, καλό θα ήταν να μάθετε κάποιες λέξεις στα ισπανικά, πριν ταξιδέψετε εκεί.

Βιετνάμ

Όπως και η Μαλαισία, το Βιετνάμ είναι ασφαλές, οικονομικά προσιτό και πανέμορφο. Οι backpackers και οι μοναχικοί τουρίστες μπορούν να κάνουν πεζοπορία μέσα στα δάση, τα ποτάμια και τις παραλίες.

Οι ντόπιοι είναι γνωστό ότι είναι φιλόξενοι, ενώ οι επιλογές για δραστηριότητες είναι σχεδόν ατελείωτες, από εκδρομές με σκάφος στα αρχαία ερείπια στη Hoi An ως εξερευνήσεις σε ψαροχώρια και παραλίες με ζεστά, κρυστάλλινα νερά.

Επισκεφθείτε την οικονομική πρωτεύουσα, Ανόι, για νόστιμο φαγητό, ψώνια και διαμονή σε όμορφα καταλύματα.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Όπως και η Στοκχόλμη, η ασφαλής και φιλική πόλη του Άμστερνταμ είναι ιδανική για σόλο εξερεύνηση και για να κάνετε νέους φίλους.

Περιηγηθείτε στην πόλη με ποδήλατο, δείτε από κοντά μερικά από τα σημαντικότερα έργα τέχνης στον κόσμο στα μουσεία Van Gogh και Rijksmuseum και μετά επιδοθείτε στο bar-hopping για να γνωρίσετε τους ντόπιους και να δοκιμάσετε τις ολλανδικές μπύρες.

Η πόλη προσφέρει μια σειρά από αξιοθέατα για να κρατήσει τους ταξιδιώτες απασχολημένους, καθώς ήσυχα καφέ για χαλάρωση.


Ροή Ειδήσεων