IFmedia

Champions League: Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού στους 16

Τετ 26 Νοέ 2014 13:22 158

Μια ισοπαλία αρκεί στον Ολυμπιακό το βράδυ της Τετάρτης (21:45, ΝΕΡΙΤ) για να κρατήσει στα χέρια του την υπόθεση πρόκριση στους 16 του Champions League.

Αν ο Ολυμπιακός πάρει το πολυπόθητο Χ, θα έχει κερδίσει έναν υπερπολύτιμο βαθμό, ο οποίος θα τον πάει στους 7 βαθμούς, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του ομίλου.

Η Ατλέτικο θα έχει δέκα και η Γιουβέντους, υπολογίζοντας το χειρότερο -αλλά και πιο λογικό- σενάριο θα έχει εννιά. Αν την τελευταία αγωνιστική, οι ερυθρόλευκοι κερδίσουν τους Σουηδούς στο Νέο Φάληρο, θα πάνε στους δέκα βαθμούς και από εκεί και πέρα το πώς θα προκριθούν θα κριθεί από το τελικό αποτέλεσμα στο Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τορίνο.

Αν η Μεγάλη Κυρία κερδίσει, αυτό σημαίνει ότι θα πάει στους 12 βαθμούς και θα αφήσει την Ατλέτικο στους δέκα, οπότε οι Μαδριλένοι θα υποβιβαστούν στο Europa League και ως δεύτερος θα περάσει ο Ολυμπιακός, που θα υπερτερεί στην ισοβαθμία (νίκη στο Γ. Καραϊσκάκης, ισοπαλία στο Βιθέντε Καλδερόν).

Αν ο αγώνας λήξει ισόπαλος, η Ατλέτικο πάει στους έντεκα, περνάει πρώτη και ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με τη Γιουβέντους λόγω εκτός έδρας γκολ στο Τορίνο (νίκη με 1-0 στο Νέο Φάληρο, ήττα με 3-2 στην Ιταλία).

Αν κερδίσει η Ατλέτικο Μαδρίτης, δε χρειάζεται καν η ισοβαθμία, οπότε, ο Ολυμπιακός, με δέκα βαθμούς, είναι δεύτερος και η Γιουβέντους, που θα έχει μείνει στους εννέα, θα είναι τρίτη και θα υποβιβαστεί στο Europa League και σ' αυτή την περίπτωση.

Αυτό το τελευταίο σενάριο, είναι και το μόνο που εξασφαλίζει τον Ολυμπιακό και του δίνει την πρόκριση στους 16 του Champions League, σε περίπτωση που χάσει το βράδυ της Τετάρτης στη Μαδρίτη.

Όμως αν η Ατλέτικο βρίσκεται ήδη από το βράδυ στους 12 βαθμούς, θα είναι σίγουρα πρώτη και δε θα έχει κίνητρο για να κερδίσει στο Τορίνο στο φινάλε.


Ροή Ειδήσεων