IFmedia

«Δεν το διαπραγματευόμαστε...» Τι λέει για τις συντάξεις ο Κατρούγκαλος;

Τρι 02 Φεβ 2016 09:14 518

Σε συνέντευξή του σε εκπομπή ο κ. Κατρούγκαλος...επανέλαβε ότι «η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή» ενώ εξέφρασε την απορία του για τις διαρροές από την πλευρά του ΔΝΤ σύμφωνα με τις οποίες ζητούν νέες περικοπές στις συντάξεις.

Διευκρίνισε ότι δεν έχει επίσημη πληροφόρηση για τη θέση του ΔΝΤ και το ενδεχόμενο να προταθούν από το Ταμείο περικοπές στις κύριες συντάξεις ενώ υποστήριξε πως οι Ευρωπαίοι, σε γενικές γραμμές, αποδέχονται την πρότασή μας.

Ο υπουργός Εργασίας είπε ακόμη ότι η αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό είναι έτοιμη αλλά δεν έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς τα ποσοστά αναπλήρωσης.

Ο Γ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι ο ίδιος επέσπευσε το ραντεβού με το κουαρτέτο και ζήτησε να ορισθεί νωρίτερα, για τις 11 το πρωί της Τρίτης.

Παραδέχθηκε εξάλλου ότι «ο αρχικός μας σχεδιασμός για το ασφαλιστικό δεν ευοδώθηκε από τις εξελίξεις. Βασιζόταν ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια μορφή χρηματοδότησης από την ΕΕ»

Επέρριψε τις ευθύνες για την σημερινή κατάσταση στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας: «Μας κληρονόμησαν ένα στρεβλό σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέστρεψε το ασφαλιστικό. Τα αδιέξοδα τα κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Αναφερόμενος στη συμφωνία του καλοκαιριού ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Τον Ιούλιο κάναμε ένα αναγκαστικό συμβιβασμό. Θέλουμε να μοιράσουμε την μικρότερη συνταξιοδοτική πίτα δικαιότερα, τόνισε».

Υποστήριξε δε ότι «το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό συνάδει με βασικές αρχές της αριστεράς: Ισότητα και δικαιοσύνη».


Ροή Ειδήσεων