IFmedia

Τσίπρας: Ή με στηρίζετε όλοι ή αύριο παραιτούμαι από πρωθυπουργός

Wed 15 Jul 2015 19:36 91

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και περιπλοκές κρύβει πιθανώς η διαδικασία της ψηφοφορίας το βράδυ της Τετάρτης για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές.

Κλείνοντας άλλη μία θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  ο κ. Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στο τέλος της συνεδρίασης το απόγευμα της Τετάρτης ότι «ή με στηρίζετε όλοι ή αύριο παραιτούμαι από Πρωθυπουργός».

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, το πώς διαμορφώθηκαν τα διλήμματα με τρόπο ξεκάθαρο, καθώς υπήρχε, όπως τόνισε, εκφρασμένη πολιτική βούληση από συγκεκριμένους συντηρητικούς κύκλους μέσα στην ευρωζώνη για αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ και μάλιστα με τρόπο που δεν θα άφηνε και τις δυνατότητες να αξιοποιηθούν όποια θετικά θα υπήρχαν σε ένα εθνικό νόμισμα.

Υπογράμμισε, κατά τις ίδιες πηγές, ότι χρέος της κυβέρνησης ήταν και είναι να αποφευχθεί μια σοβαρή επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και της οικονομικής καταστροφής και πως ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο προσπάθησε να διαπραγματευτεί ώστε να βελτιώσει οτιδήποτε μπορεί, αλλά και πως γι' αυτό ο ίδιος έμεινε μέχρι τελευταία στιγμή το πρωί της Δευτέρας στη Σύνοδο, για να δώσει αυτή τη μάχη.

Διαξιφισμός Λαφαζάνη-Δραγασάκη

Κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τα ξίφη τους διασταύρωσαν και ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης απέρριψε το σχέδιο του κ. Λαφαζάνη για χρήση των 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, εξηγώντας πως ακόμη κι αν τα πάρουν, θα θεωρούνταν πλαστά.

Από την άλλη, ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε ευθέως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για λάθη στη διαπραγμάτευση, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος και για την απουσία Plan B.


Ροή Ειδήσεων